用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

灰.. [複製鏈接]

小朋友6月中B, in 左7間,3 waiting, 2 reject, 仲有2間未出結果,其中一間衰硬多,只收幾十個位, 自問小朋友真係已做得好好,但都收reject, 心情真係好down, 不過好彩讀緊間n私幼做backup,可直升,唯有努力搵錢繼續讀!

hppa    發表於 17-12-20 14:03
   0    0    0    0

回覆樓主:

都要睇妳in7間咩學校架,如果全部都係神校名幼,有waiting都算有交代啦

hppa    發表於 17-12-20 14:07

SSbabies 發表於 17-12-19 12:04
小朋友6月中B, in 左7間,3 waiting, 2 reject, 仲有2間未出結果,其中一間衰硬多,只收幾十個位, 自問小朋友 ...

1月中會好多位放出來,唔駛灰心,如果真係好心儀就寫求位信

回覆 SSbabies 的帖子

我小朋友都係,6月中B
考13間,有OFFER兩間(唔係名幼,神校),4間等結果,7間後備
唔洗灰,有我陪你,一齊努力~

回覆 hkgra 的帖子

你有2間都叫有個肯定..但到最後一間都冇就會諗係唔係真係小朋友問題..好難唔咁諗...

回覆 SSbabies 的帖子

有時真係睇彩數,同埋係咪燮熱門學校~~

回覆樓主

同你一樣,in左8間, 暫時一個offer都冇
我係度諗究竟係我個仔in得太差定因爲係細b,所以一個offer都冇
我自己覺得小朋友唔算in得好差, 當然亦唔係in得好好, 但一個offer都冇我就覺得好灰心, 好唔明點解而家搵間幼稚園讀書都甘難

回覆樓主

我都係6月仔,in9間,4間村校,5間私校,3offer,4 waiting,1 reject,仲有培正未放榜,9間只有1名幼1龍校,估唔到咁難

回覆樓主:

我小朋友都係6月中B
考9間,有OFFER暫時2間,4間waiting, 1間reject,其他仲等緊, interview 個陣都做得幾好(起碼8,9成做到), 平時都算係人見人愛唔怕生的bb...我都好suprise咁多間waiting...懷疑係咪自己做得唔夠好....依家有兩間offer已好感恩
不要灰心 相信waiting總有機會的(emoji)

SSbabies 發表於 17-12-19 12:04
小朋友6月中B, in 左7間,3 waiting, 2 reject, 仲有2間未出結果,其中一間衰硬多,只收幾十個位, 自問小朋友 ...
7間全部名幼?有冇考村校打底?

回覆樓主

小朋友6月中b,in左5間,3間offer,1間reject,1間未知(非龍非名),感覺in個陣小朋友識答7-8成+少少禮貌會易啲,當然如果係熱門既學校,難度會提高啦
‹ 上一主題|下一主題