用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城區中學網變了為KL3?
go

九龍城區中學網變了為KL3? [複製鏈接]

如題剛好10年,因為10年前家姐向九龍城區派位,之後我地搬左去藍田,細佬出世到小三都在藍田住,小學讀將軍澳田家炳,4年前我地又搬返九龍城,所以中學轉回九龍城區。
不過其實九龍城區中學係咪好大改變,請指教🙇‍♀️🙇‍♀️
   0    0    0    0

回覆 L.O.B 的帖子

你指哪方面的轉變?我只知其中轉變係HYS由津校轉了做直資!

L.O.B 發表於 17-12-18 09:39
如題剛好10年,因為10年前家姐向九龍城區派位,之後我地搬左去藍田,細佬出世到小三都在藍田住,小學讀將軍 ...
即係你兩個小朋友都係讀緊中學了, 所以你其實想問乜?

申請轉區已經打電話問左教局,區域只係填返KC就可以了
因為阿女成績好當年唔太煩惱選校,最後派左培道,畢業好耐了。
阿仔有情緒問題小四前成績還可以,但因為四年級下學期到全個五年級都處於情緒波動情況嚴重,只希望選到一D品德較純樸既中學B3都無問題,我最近去過蔡功,感覺不差,同阿女果時唔同左,想問下其他學校又如何,例如九龍塘中學/禮賢會等等係咪都有學生打交情況出現

好像協恩的校長之前在蔡功譜當校長,應該不錯。

九龍塘校风好㗎~無打交。

醒目開學勳章

回覆樓主

彭學高都好,聽朋友講老師好照顧,佢仔今年F4。

L.O.B 發表於 17-12-19 13:34
申請轉區已經打電話問左教局,區域只係填返KC就可以了
因為阿女成績好當年唔太煩惱選校,最後派左培道,畢 ...
九龍塘中學唔錯架,我日日在隔離送返學都無聽過同學講粗口,亦無聽聞過打交
‹ 上一主題|下一主題