用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚N班係唔係一定直升上K1
go

劍嗚N班係唔係一定直升上K1 [複製鏈接]

如題!謝
   0    0    0    0

lifeofshow 發表於 17-12-14 08:42
如題!謝

上幾年情況, 第一round 約十一月尾十二月頭會出通知, 每班只有兩至三位同學要入waiting list , 其他有offer letter 直升 , am to am , pm to pm. , 始終學額k1 比PN 少。
到註冊日後,所有waiting list 學生都收到offer 收得番。
所以基本上想留低升既都會升到, 爭在係第一輪定第二輪入, 因為好多人考到龍校會轉

李大大 發表於 17-12-14 10:34
上幾年情況, 第一round 約十一月尾十二月頭會出通知, 每班只有兩至三位同學要入waiting list , 其他有of ...

謝謝你詳細的回覆
你係唔係用家?KM 好唔好呀?
我囡比較怕醜,我想鍛練佢的自信心

lifeofshow 發表於 17-12-14 14:30
謝謝你詳細的回覆
你係唔係用家?KM 好唔好呀?
我囡比較怕醜,我想鍛練佢的自信心

是用家, 個人覺得好, 學術強( 中英數普各科平均, pn k1 兩文三語, k2,k3 全英普), 聽師兄師姐講 升到小一好多都輕鬆地名列前矛。 多活動, 愉快學習, 活動教學模式 , 小班小校感覺好warm 全校老師都識晒小朋友名

李大大 發表於 17-12-14 14:43
是用家, 個人覺得好, 學術強( 中英數普各科平均, pn k1 兩文三語, k2,k3 全英普), 聽師兄師姐講 升 ...

N班 一個老師對幾多個學生?
雜費貴唔貴?

你覺得Km 最大的缺點係乜?

回覆 李大大 的帖子

請問PN會收6-8月嘅BB嗎? 係咪主要收大B?

回覆樓主

N 班25 人一班 , 雙班主任+一個職工長期在課室, 另每班有一NET 一普通話專科專教既外籍老師負責。
壁怖版有生日之星corner , 清楚顯示每個月份學生相約, 有大B 也有6-8月B. 幾平均的。
至於每間學校既優點缺點, 就算同一個point 每人睇法都可以不同, 有人視之為好 ,也可以有人視之為唔好, 唔使特意去分辨什麼是優是劣, 只要知道學校理念, 教育方針, 課程規劃是否適合自己小朋友就可以了
‹ 上一主題|下一主題