用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 考吾考直資好?
go

考吾考直資好? [複製鏈接]

呈一及呈二是B1b, 家附近的直資是b1c 及b2. 考直資就多個面試機會,如果收就四月要決定讀吾讀。心又有吾咁心感覺。如果吾咁心又問自己點解要考, 但又驚到時派得吾好,到時又後悔。有啲矛盾。

elbar    發表於 17-12-12 14:59
   0    0    0    0

冇理咁多,報名and 考咗先。否則到時連後悔的機會都沒有。

twcheung 發表於 17-12-12 14:45
呈一及呈二是B1b, 家附近的直資是b1c 及b2. 考直資就多個面試機會,如果收就四月要決定讀吾讀。心又有吾咁心感覺。如果吾咁心又問自己點解要考, 但又驚到時派得吾好,到時又後悔。有啲矛盾。

唔甘心 "家附近的直資是b1c 及b2" 咁咪唔好考呢間, 考第二啲你覺得 b1a-b1b 及你個心覺得舒服嗰啲直資.

一句忠句: 蘇州過後無艇搭

直資申請有 deadline, deadline 後想報名都唔得了, 只有放榜後扣門. 如果擔心日後會後悔當日無申請直資, 把握12月份仍有好多好直資仍未 deadline 仍接受申請, 咪當買個機會俾自己個小朋友

Yanamami    發表於 17-12-12 15:20

twcheung 發表於 17-12-12 14:45
呈一及呈二是B1b, 家附近的直資是b1c 及b2. 考直資就多個面試機會,如果收就四月要決定讀吾讀。心又有吾咁 ...
考咗, 收咗, 唔去注冊; 大抽獎唔電又叩返轉頭, 大有人在.

MacMacMa    發表於 17-12-12 15:45

回覆樓主

多謝各位回覆,大家都覺得報好過吾報,咁交表比亞仔多個面試幾會,試試吧!
‹ 上一主題|下一主題