用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖雅各福群會寶翠園 K1全日班OFFER
go

聖雅各福群會寶翠園 K1全日班OFFER [複製鏈接]

請問大家知不知道這學校好嗎?

難得有全日班 (有資助) OFFER

交12期學費, 連膳食 大約 $22XX

又有西人老師和普通話老師任教

雖然校舍細D, 開校10幾年, 但仍好新淨好乾淨, 感覺良好

請問有沒有用家分享下 你地仔女讀得開心嗎?

佢升小派位都幾好, 我認識一位家長(兒子剛已畢業,派左去聖公會呂明才)

那家長話這學校都幾注重 ACADEMIC  希望係啦  

因為如果太愉快學習, 怕升小沒有競爭力或 適應不來

希望有用家分享一下  謝謝 : )

0    0    0    0

回覆樓主

朋友的姨甥讀這間

肯定是happy school, 學業上無咩壓力,老師有愛心。如果上小學你想去比較谷的傳統小學,應該要自己跟多啲。

提提你升小派位同讀邊間幼稚園無關係,是隨機編號,或睇小朋友有無世襲分可入

Judy2015 發表於 17-12-12 12:20
請問大家知不知道這學校好嗎?

想問N班interview會考小朋友咩?家長都需要問嗎?

回覆 winniek96 的帖子

我女冇考過N班, 只考過K1 班.

我覺得份問卷好重要, 學校喜歡 家長尊重小朋友和欣賞小朋友. 亦好重視家校合作和溝通.

收我女讀2018 9月 K1, 但我放棄了OFFER.

其實真係好難找到全日OFFER... 如果有OFFER, 要好好珍惜

‹ 上一主題|下一主題