用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙崇 vs 林裘謀
go

沙崇 vs 林裘謀 [複製鏈接]

醒目開學勳章

小朋友沙田熱門小學級10名內,請問邊間好啲

elbar    發表於 17-12-11 09:54
   2    0    0    0

ElEl 發表於 17-12-11 07:11
小朋友沙田熱門小學級10名內,請問邊間好啲

兩間都好,睇你孩子個性如何?!想追求成績吖?!定係關愛校園?!有無去聽其"簡介會"呀?!

醒目開學勳章

YmOra 發表於 17-12-11 07:38
兩間都好,睇你孩子個性如何?!想追求成績吖?!定係關愛校園?!有無去聽其"簡介會"呀?!

...

成績是否沙崇好啲?林嘅校風應該係比沙崇好

沙祟成績呢兩年好好..

ElEl 發表於 17-12-11 07:44
成績是否沙崇好啲?林嘅校風應該係比沙崇好

"沙崇",只論成績一定好,不過要孩子配合到,成效才見得大,因為別只看其"入U%"七八成之高,個人認為,jm們亦需要""焦點""响""入唔到U""嘅兩三成,因為每個孩子的""個性""不同,是否""適合""學校的"""教學法""",越適合越配合就代表你的"""成功率大約可達80%""",相反,越不適合越未可配合就代表你的"""失敗率大約可達20%""",所以,邊塊土地最適合孩子成長,那塊田的土壤就是孩子的寶貴"""沃土"""呢!

"林裘謀" 和 "沙崇",關愛都有,只是沙崇整體學習能力可能高一點,未必需要太多額外的照顧,林裘謀老師的照顧會明顯些,不過,沙崇的師生關係亦是好呢!""基督教""氣氛都好濃,關愛度亦唔少呢!只是各自關愛投放點有些分別啫!問題不大呢!校風同樣好,好睇你們想要D咩?!有去她們的"簡介會"嗎?

洋蔥頭媽咪    發表於 17-12-11 16:15
‹ 上一主題|下一主題