用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 JUPAS deadline
go

JUPAS deadline [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

買定離手未呢?尋晚同大小姐玩左成晚,按submit果下,有鬆一口氣感覺(死就死啦)
   2    0    0    0

Hi Charlotte-mon 記住PRINT個 Confimation 出來 keep record..

submitted。主要都係放哂啲要面試嘅喺前面先,到放榜後先正式再排過。

醒目開學勳章 王國長老

hugub 發表於 17-12-6 15:47
Hi Charlotte-mon  記住PRINT個 Confimation 出來 keep record..

哦,原來要架,多謝提醒

醒目開學勳章 王國長老

wyl 發表於 17-12-6 15:54
submitted。主要都係放哂啲要面試嘅喺前面先,到放榜後先正式再排過。

知道。尋晚就係拎住兩本「天書」研究面試安排(希望可靠啦),望多次收生分數、prerequisites 果d囉

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

廿幾年前自己揀未識驚(都睇唔明驚咩鬼)
而家越知得多越怕揀錯

Charlotte_mom 發表於 17-12-6 16:34
廿幾年前自己揀未識驚(都睇唔明驚咩鬼)
而家越知得多越怕揀錯
我同個女依家都未驚,成日諗住都未出成績又未finalize,到7月最後改排位嗰次應該會緊張好多。

我阿仔老師昨晚打電話來傾,叫區改第一志願,費事達唔到浪費左個額,阿仔好唔開心,但事實又真系有呢個問題,最後改左,但冇曬心機

樹熊MA 發表於 17-12-6 16:58
我阿仔老師昨晚打電話來傾,叫區改第一志願,費事達唔到浪費左個額,阿仔好唔開心,但事實又真系有呢個問題 ...
鼓勵你仔考好啲,到時放榜夠分,改排位時可加返入去第一志願

Charlotte_mom 發表於 17-12-6 16:31
哦,原來要架,多謝提醒
由小一開始上BK攞料 ... 眨下眼12年...

我班主任尋日仲嚇我叫阿囝唔好選3大.... 佢話3大要有星至有機...仲批我仔得全4.... 我仔話都未考MOCK佢點知呢...我都未温書

Charlotte-mon囡囡係我囡幼稚園師姐而 wyl 囡囡就係中學師姐

YmOra    發表於 17-12-8 09:12
wyl    發表於 17-12-7 09:09

me too.

醒目開學勳章 王國長老

hugub 發表於 17-12-6 17:36
Charlotte-mon囡囡係我囡幼稚園師姐而 wyl 囡囡就係中學師姐

世界好細

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

我地predicted grade都俾得好手緊。我女一路揀一路怕自己aim too high。我話喂,連自資十幾分入到都有擺兩件,點都執到件掛 (如果到時真係不幸炒得咁金,都無野怨啦)

hugub 發表於 17-12-6 15:47
Hi Charlotte-mon  記住PRINT個 Confimation 出來 keep record..
想請問無print但system係咪都check得番架?麻煩哂

cy.muimui 發表於 17-12-7 00:18
想請問無print但system係咪都check得番架?麻煩哂
Please print a copy of the confirmation page as a proof that your programme choices have successfully been updated. The JUPAS Office will ONLY accept this printed page as official evidence.

Print左好d

Charlotte_mom 發表於 17-12-6 19:27
我地predicted grade都俾得好手緊。我女一路揀一路怕自己aim too high。我話喂,連自資十幾分入到都有擺兩 ...
我囝放左4科HD在16-20

我仔昨晚見到同學選的不同佢,就話佢選的不夠全面,因為佢只是集中選工程系,所以有些不開心,又埋怨我只係比工程系的資料佢,真係激氣,自己讀的課程都不仔細看,選完又話人誤導佢。

全程由我囝主導,我只知學系, BAND1 邊間&MED要求幾分, 他底線是什麼??
他PRINT後, 跟我說CONFIRM了.  我答:哦。見佢開學後又IES, QUIZ, SELF ACC, STUDY, 聽講座, 去U ADMISSION DAY 。。。。 我唔想再加大其壓力.
朋加話齋, 男仔來的, 要自己去做SEARCH, 自己去決定自己事情.  如果不是離地, 我不予意見.
‹ 上一主題|下一主題