用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 咩野都係第一次! 啱啱先知要幼稚園入學註冊證!點算 ...
go

咩野都係第一次! 啱啱先知要幼稚園入學註冊證!點算 [複製鏈接]

點算點算! 平時又極少睇電視! 面試幼稚園又冇提醒! 最衰自己理解能力又差! 幼稚園收左比通告我填又唔睇清楚! 以為註冊證係去幼稚園拎!真失敗!

聽日直接填好拎去放入灣仔個信箱!  有冇可能趕得切1月13號註冊留位!  好失敗! 成晚訓唔著! 點算! 又辛苦先講掂校長比個位我仔! 唉唉唉!
有冇人可以幫到我同有咩辦法?

0    0    0    0

dream861014 發表於 17-12-5 03:03
點算點算! 平時又極少睇電視! 面試幼稚園又冇提醒! 最衰自己理解能力又差! 幼稚園收左比通告我填又唔睇清楚 ...

1月13日重有成個月時間,應該趕得切,我記得好似由寄申請表到收都係1個月時間左右。你聽朝寄前打電話問下以下教育局查詢熱線:

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/kindergarten-k1-admission-arrangements/index-4.html#Enquiry

你講佢知你緊急嘅情況,睇下佢可唔可以想辦法幫你加快申請啦,唔好擔心,最緊要解決問題。

回覆樓主:

有證就免費,無證就收學費啫,唔會無學位

趕到啦
不用擔心

回覆樓主:

ok架,大部份人申請晒,而家批得快好多架,放心吧!

唔該晒各位!  千萬分感激!!!!

回覆樓主

我覺得你同學校講聲先好d 12月打後講明要6至8星期
‹ 上一主題|下一主題