用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 St. Margaret's School Bushey
go

St. Margaret's School Bushey

請問有無家長小朋友讀呢間呀?我同事個女將會1月入學,想睇下有無家長可以交流下?

回覆 basbyy 的帖子

我女都係year9,有咩問題可以pm我

jj100c 發表於 17-12-12 13:34

thx

jj100c 發表於 17-12-12 13:34

睇學校資料,是否只有45 個寄宿學生?

回覆 ricenoodle 的帖子

係呀!女話冇數過,大約40-59人左右,year9都係雙人 room 了。

jj100c 發表於 17-12-16 17:53
回覆 ricenoodle 的帖子

係呀!女話冇數過,大約40-59人左右,year9都係雙人 room 了。 ...

Weekend 會唔會好靜冇乜活動?

Weekends好多活動,有fencing,睇戲丶溜冰、golf,去倫敦參觀丶跳舞、上星期女去Windsor 參觀,毎星期有不同,full boarding好似包活動費,學校有車車學生去活動。我女year9一定要去,冇得話唔去!所以佢話好忙及好累!

jj100c 發表於 17-12-17 01:14
Weekends好多活動,有fencing,睇戲丶溜冰、golf,去倫敦參觀丶跳舞、上星期女去Windsor 參觀,毎星期有不同 ...

謝謝(emoji)(emoji)

回覆樓主

請問有冇小朋友讀緊?想問對此校評價如何?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 sasa_suen 的帖子

老師都不錯,學生weekend 活動不用額外收費。近倫敦去機場方面,只是很多中國人。

jj100c 發表於 18-11-18 09:03
回覆 sasa_suen 的帖子

老師都不錯,學生weekend 活動不用額外收費。近倫敦去機場方面,只是很多中國人。 ...

謝謝回履