用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧派offer啦
樓主: 116117
go

明慧派offer啦 [複製鏈接]

國際N班PM用家, 9月B, 仔仔超鍾意返學, 直升K1, PM係煩D, K1如果轉到AM先讀

Cat8888 發表於 17-12-10 15:42
我係北角明慧pm本地班用家,都係細B入,讀左無耐!
我覺得間學校好好,老師幾有愛心,會讀番原校上,我仔超 ...
仲要成日整路, 好麻煩

多謝大家ge分享,我係學校個網站搵唔到升小學最新ge情況,只可以check一些學校名,有唔有人知道呀

Cat8888 發表於 17-12-10 15:42
我係北角明慧pm本地班用家,都係細B入,讀左無耐!
我覺得間學校好好,老師幾有愛心,會讀番原校上,我仔超 ...

好少本地班用家分享呀

我有本地班am offer,但掙扎緊要定唔要
最主要佢係私幼得黎,語境唔算太強,我瞭解係每日都有NET同普通語堂各25分鐘,有錯請指正~~

但另一方面,我有又一村學校am offer,同樣地每日都有NET 20分鐘(少明慧5分鐘),但就學卷學校唔使錢⋯

所以想請問你,覺得本地班語境如何?小朋友英普程度怎樣?係咪學術得黎都開心?

我想搵間有語境同比較著重學術的學校俾小朋友,當然返學開心都緊要。唔知你會點揀呢?謝謝!

回覆 Cat8888 的帖子

想請問明慧國際班好定 SPC? Struggle 緊。。

maggie-tmK 發表於 17-12-12 04:50
好少本地班用家分享呀

我有本地班am offer,但掙扎緊要定唔要

Sorry! 遲左覆,唔知你有最終定案嗎?
明慧本地班,收生相對較少,佢同國際班的分別是沒有外國人做班主任,但其餘所有堂都一樣!
其他學校我不清楚,我認為明慧N是一個踏腳石,我會再in其他K的!加上N班來說,學費相對較平!

語景方面,基本看圖識字都ok, 而且還學到日文!

我最想就是他返學開心同超級方便(近地鐵)!

但我眼見K的同學仔,語文能力也不錯,我認為這間也是不錯的選擇!

回覆樓主

有what apps group嗎?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

收到學校加劍橋英語認證的課程,今早先生電話和學校check這個問題,學校話only本地班開這個劍橋課程,國際班和原來一樣,本地班學費5000,國際班4950,明慧劍橋認證課程又好讓我們心水啊,但忘記著多問一句這個課程每週幾堂,大家有問過嗎
‹ 上一主題|下一主題