用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有無人用過<Ladybird小瓢蟲幼兒教材>這套教材 ...
go

請問有無人用過<Ladybird小瓢蟲幼兒教材>這套教材 [複製鏈接]

有媽媽用過這套教材嗎?可以分享下嗎?我bb10個月,想俾佢學習下英文,所以想搵一套有系統既教材俾佢或者請問有無其他英文教材可以推薦俾我?

Ps.disney同oxford果d價錢較高,我係窮媽媽
   1    0    0    0

我BB好細時巳買左比佢睇,套書好靚,好多色彩。而家歲幾,巳係一個小書虫。初時我都有跟下佢GA系統比書佢睇,但之後巳無跟,按仔仔能力進度再比其他書佢睇。套書係好正,但LEE個價錢,自己去書店買書都可以買得到同類型GA書,但要花時間去執。

但作為新手媽媽, 有野GUIDE住起步係唔錯。

channgawun 發表於 17-11-18 21:51
有媽媽用過這套教材嗎?可以分享下嗎?我bb10個月,想俾佢學習下英文,所以想搵一套有系統既教材俾佢或者請 ...

可以試下睇Honey English picture books 甜心英語
全套20本都可以點讀,精裝版。每本各有特色,陶寶賣人民幣三百幾一套。(如有需要可加錢買支點讀筆都係二百幾人仔)
我都係窮媽媽,我推薦呢套。質量比我BB展買的書仲要好。打破我對陶寶無好嘢印像。
媽咪第一次買可以小試牛刀買呢套,日後唔夠再加其它。
坦白講,日後我買書都會淘寶買,因為實在平好多。

beerlover 發表於 17-11-20 12:07
我BB好細時巳買左比佢睇,套書好靚,好多色彩。而家歲幾,巳係一個小書虫。初時我都有跟下佢GA系統比書 ...

Can you post a picture of the ladybird series?
‹ 上一主題|下一主題