用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫 vs York offer
樓主: pizzafat
go

金巴倫 vs York offer [複製鏈接]

yysophia 發表於 17-11-13 20:10
你看看英文那封letter上有写么?

完來英文offer信上也有寫Montessori 啊。但York 簡介會並冇提及過Montessori 教學

cassidywong 發表於 17-11-14 00:04
完來英文offer信上也有寫Montessori 啊。但York 簡介會並冇提及過Montessori 教學
...

yes啊,所以觉得york写信有点随意。再考虑下,如果打算去的话准备打电话去学校问问

CXW 發表於 17-11-13 23:35
原來 email 跌左去垃圾桶,收到am offer 但會 give up
Got the AM offer too.... 考慮中...
可以分享下點解會放棄offer呢?

cmuimui 發表於 17-11-14 08:15
Got the AM offer too.... 考慮中...
可以分享下點解會放棄offer呢?
我好好彩,SN 係我第三間有嘅offer, 我覺得SN 老師比較 fresh , interview 當日安排亦麻麻地,我等一個多小時,學校資源亦不太足夠,我連CPSKG 都放棄左,我應該唔會上佢小學,(我會選CPSKG 都唔會揀SN)再 compare 另外一間,大家考直資私小成績差不多,但就近我屋企,學校大,又係著重英普幼,衡量過覺得所有野差不多,當然選近屋企個間留位,希望之後有一線嘅offer 就會轉過去。

pizzafat 發表於 17-11-13 17:33
請問有無人已收到金巴倫offer ? 剛收到有offer,之前已係York 留位,我諗其他未放榜既名幼都無咩希望,咁想 ...

我都收到York 雙語同SN offer.  兩個係Pm 班但我想要am.  York interview 真係搞得好amazing, 校舍好靚。SN 感覺傳統d, 佢個蒙特疏利好吸引,其實我兩個簡介會都miss 咗,唔知邊間好d?

Kasiufung 發表於 17-11-16 01:43
我都收到York 雙語同SN offer.  兩個係Pm 班但我想要am.  York interview 真係搞得好amazing, 校舍好靚。S ...

其實她們以前是姊妹學校。我仔是york畢業生。、york的配套、設備完善,亦有很多免費活動、自費課程參加,非常多元化,幼稚園生活多姿多釆,非常開心。學校亦安排很多公開試參加,對升小、叩門好有幫助。每個學期都有頒獎禮,鼓勵成績好、及有進步的小朋友,真係感動架
以前只有國際班才是蒙特梭利,中英文班是主流班,應該無變
金巴倫就唔多清楚
‹ 上一主題|下一主題