用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳區Band 2中學
go

將軍澳區Band 2中學 [複製鏈接]

我都想知女仔係將軍澳區Band 2學校有什麼選擇?
   0    0    0    0

PurinBB 發表於 17-11-9 13:36
我都想知女仔係將軍澳區Band 2學校有什麼選擇?

津貼唔係好多間,王華湘應該係多數B2首選,另外呂潤財同何玉清多人提啲,個人覺得慕德都OK。
間間交通都算方便,校風都OK。

將軍澳區除四大英中, B2生首選乃王華湘~有3班英文班(亦是B1生的保險線), 其次是慕德~有2班英文班; 其餘將軍澳區內的中學全數是中中!

謝謝解答,本身讀緊48區小學,因為已搬了入將軍澳,所以中學想轉番這區,方便些,而將軍澳區中學唔太熟悉,想了解下;想問直資中學,播道書院是否屬於Band 2,羅氏基金是否Band 1?

PurinBB 發表於 17-11-10 11:18
謝謝解答,本身讀緊48區小學,因為已搬了入將軍澳,所以中學想轉番這區,方便些,而將軍澳區中學唔太熟悉, ...

網友通常形容羅氏係B2A-B1C度,播道應低少少,但播道的親生仔開始上場,Banding可能會有變化。

PurinBB 發表於 17-11-10 11:18
謝謝解答,本身讀緊48區小學,因為已搬了入將軍澳,所以中學想轉番這區,方便些,而將軍澳區中學唔太熟悉, ...

B1仲有優才,18/11諮詢日你可以去睇下
‹ 上一主題|下一主題