用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Leys School & Ukiset
樓主: dbc421
go

Leys School & Ukiset [複製鏈接]

回覆 dbc421 的帖子

你上“國際語言中心”個網站有---2016/17年度英國寄宿學校成200間資料pdffile
6版紙,可以參考下,
有全校人數/寄宿人數/香港學生人數等資料.

另外你可以打電話去英識教育,有本英識留學誌”送,有200多間英國寄宿學校介紹。唔知仲有無架,不過上週六開始比人申請,尋日至開始派。

dbc421 發表於 17-11-13 17:30
回覆 yuyueng 的帖子

請問你有沒有甚麼心水學校,可pm 我嗎?

其實每個人既要求都唔同,我自己會起其他人口中先挑一口碑好既,然後上網看有關評價,再mark 低資料,包括好壞。

有幾間Top 5神校成績超班既,原來是因為學校去大陸招左好多數理奇材,所以公開試成績甘好,例如QE

神校呢d我都唔會報。

mamafive 發表於 17-11-9 12:04
For your reference...

http://www.theleys.net/584/admissions/entry-to-the-leys/international-pupils

係HK 成績一般,選擇去英國讀Year 10, 係咪会讀得幸苦呢?

yuyueng 發表於 17-11-14 13:27
其實每個人既要求都唔同,我自己會起其他人口中先挑一口碑好既,然後上網看有關評價,再mark 低資料,包括 ...
del....
‹ 上一主題|下一主題