用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 27/11出左自行結果會唔會有人放返直私位出黎? ...
go

27/11出左自行結果會唔會有人放返直私位出黎?

定可以hold兩個位?

scytsin 發表於 17-11-8 11:40
定可以hold兩個位?
好似係register直資就唔會有自行結果出。
私校就視乎個別學校有無話take 政府學校就put you back to waiting list

scytsin 發表於 17-11-8 11:40
定可以hold兩個位?
需要獨立回答:
直-不管是直還是自行,如果一個人已經接受直,他們就不會有自行。 所以不適用
私-大部分接受私並已經支付了費用的,我不認為他們會很快放位。 當然,可能有很少人會放.....

mormorl 發表於 17-11-8 11:51
需要獨立回答:
直-不管是直還是自行,如果一個人已經接受直,他們就不會有自行。 所以不適用
私-大部分接 ...

謝謝詳細解答!咁如果有人同時hold住私校同自行個位,最遲幾時會放返出黎?

scytsin 發表於 17-11-8 13:35
謝謝詳細解答!咁如果有人同時hold住私校同自行個位,最遲幾時會放返出黎?
...

有選擇困難的,可以hold到開學,因為私校你肯比細訂/大訂就得。當然,這是最極端的情況,正常人應該係有決定就會放位。現實上,我諗去到買書和買校服時要有決定。

scytsin 發表於 17-11-8 13:35
...

9月

回覆樓主:

mormorl 發表於 17-11-8 11:51
需要獨立回答:
私-大部分接 ...

有d唔明添⋯⋯有d好似英華同SPC呢d直資在11月都未出offer, 咁其實咪有一班小朋友又會派到自行又有直資offer (till Feb/Mar2018)咯?請指教(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

醒目開學勳章 王國長老

shrimpBB 發表於 17-11-20 18:34
有d唔明添⋯⋯有d好似英華同SPC呢d直資在11月都未出offer, 咁其實咪有一班小朋友又會派到自行又有直資offe ...

揀直資自然要放返自行,無得一齊要

shrimpBB 發表於 17-11-20 18:34
有d唔明添⋯⋯有d好似英華同SPC呢d直資在11月都未出offer, 咁其實咪有一班小朋友又會派到自行又有直資offe ...
派到, 唔代表您接受咗 ! 如果您去註冊接受自行分配個位, 直資就自然冇咗....
咁當然您可以唔要自行分配個位, 去等直資個 offer .....

所以, 應該唔會同時 hold 到自行同直資個 offer .....
應該係咁 !!