用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園幼稚園面試結果
樓主: mayaiyou
go

根德園幼稚園面試結果   [複製鏈接]

回覆 HoFaYee 的帖子

哦 因為我小朋友病左幾日佢星期四晚開始已無食野
所以講野好細聲
唔知係咪咁 所以老師唔叫佢唱歌
我知佢問咩 因為老師問晒我小朋友先開始問我野

回覆樓主

我一坐低老師已經開始問我嘢,另一個老師就同我女玩積木,我全程冇留意個女

當老師問完我果幾條指定問題後,玩積木老師就問我佢識唔識唱歌,叫亞女唱,結果都係冇唱,跟住貼咗張紅色貼紙俾亞女,問亞女要講d咩,亞女識thank you,全程只見問我問題嘅老師用本簿遮住寫嘢

走嘅時候交番份表俾坐門口老師,老師問亞女咩名,頭先老師同你玩咗咩嘢,請亞女揀粒糖,然後問佢咩顏色,跟住就byebye,其間老師不停寫嘢

感覺最後果位老師先係重點

THEPOOH914 發表於 17-11-5 13:45
我一坐低老師已經開始問我嘢,另一個老師就同我女玩積木,我全程冇留意個女

當老師問完我果幾條指定問題後 ...

最後部份只取了糖,完全無問野,好擔心呀

emily207 發表於 17-11-5 14:06

你係咪走時比較多人,所以門口派糖老師無問野?

eg86 發表於 17-11-5 10:57
嗰所謂一陣係3秒鐘都唔知有冇...一坐低就俾啲海綿積木佢疊,然後都未疊好第一舊就已經開始問叫乜名。要佢 ...

所以小朋友表現唔好都正常,我已放棄呢一間

me2

Deutsche 發表於 17-11-5 14:10
你係咪走時比較多人,所以門口派糖老師無問野?

有人排緊隊,都係一兩個,唔多人

我好心儀KV呀

相信無叫仔唱歌
有FOLLOW UP QUESTIONS,不過呀仔唔識答

hppa    發表於 17-11-5 22:31

circle0806 發表於 17-11-5 14:16
me2

你in 幾點

HoFaYee 發表於 17-11-5 09:38
回覆 columbae 的帖子

12月收信已經俾offer架啦,之後4月開始call waiting, 去到7月左右有人收call 要2nd  ...

2nd 是指要interview 多次先有offer ?

最後果個好似寫最多野,直接寫落報名表,但佢完全無問過我地野

回覆樓主

其實我顧住答問題,都唔知阿仔答左咩,
之後問佢都係無答案

回覆 KumamonJ 的帖子

Yes, 12月出嘅第一批直接有offer. 之後6月有些家長收call 約2nd in ,會叫你prepare pn 評估報告if u have.

joyce209ka 發表於 17-11-5 14:34
最後果個好似寫最多野,直接寫落報名表,但佢完全無問過我地野

完全無問野,oh no

回覆 emily207 的帖子

可能小朋友之前已經表現好好呢。
Kv 收嘅上至10月超大b 至9月細b也有,我們家長亦表示小朋友interview 時不是人人也做哂所有task, 但我想小朋友有一共通點,就係有禮貌及positive thinking.

In 完嘅good luck, 收到offer 想清楚Kv 係咪你要嘅style, 聽下真用家share 。
我仔返學好開心,希望你們最後入到自己和小朋友也喜歡的學校!

hppa    發表於 17-11-5 22:33

KumamonJ 發表於 17-11-5 01:25

一坐落…問了我小孩5條問題…另一位老師先開始問我問題…

我都係咁,我睇住別一個老師問左我仔先開始問我。。之後仲可以睇住阿仔唱埋歌,所以好似有d同其他唔同

THEPOOH914 發表於 17-11-5 13:45

當老師問完我果幾條指定問題後 ...

我囡琴日in既,情況都係差不多。

一坐低老師比佢玩手抓板,另外仲有砌積木。玩左一陣,另外一位老師就開始問我問題。

完左我個part之後,我就聽到老師問我囡問題,但我囡無答,叫佢唱歌都無唱。跟住我都開始引導阿囡答問題同唱歌,都係無反應(emoji) 之後老師再用糖氹佢,都係唔講。

跟住老師話走得,叫我拎張form出去比出面個老師。呢個時候,我囡終於開口講嘢,問老師糖糖呢? 我話要話比老師知叫咩名先有架!阿囡終於肯答,老師就再追問佢幾歲。呢個時候老師問我拎返張form,我見佢遮住好似有寫嘢。另一位老師就再拎張圖問我囡嘢,答完之後,就bye bye,比返張form我交出去。

去到出面,老師都問左兩句,就比糖。咁就完左了!

回覆樓主

到我匯報,問我問題果位老師也就是計分那位,hea到一個程度!!全程東張西望,我幾次停下來等她望返我,這樣真的可以打到分嗎

Bighamster 發表於 17-11-5 15:11
到我匯報,問我問題果位老師也就是計分那位,hea到一個程度!!全程東張西望,我幾次停下來等她望返我,這 ...

我一路答…她一路線寫…可能個miss 還精神,我昨日interview 11am

Bighamster 發表於 17-11-5 15:11
到我匯報,問我問題果位老師也就是計分那位,hea到一個程度!!全程東張西望,我幾次停下來等她望返我,這 ...

問我個個都係有睇我仔答完比分,答到咁上下先開始問我嘢
‹ 上一主題|下一主題