用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 晚飯後肚餓, 點算?
樓主: 過客
go

晚飯後肚餓, 點算? [複製鏈接]

noel2010 發表於 17-11-2 23:44
呀仔year 11個年都是6點食飯,又難食唔飽,全boarding 學生擺食,然後集體改時間及叫外賣回來,老師都有參 ...

咁咪就係民主囉 ,有訴求有反映 有行動 , 很欣賞 , 規矩是死,人是活 !

katrinafu 發表於 17-11-2 23:48
咁咪就係民主囉 ,有訴求有反映 有行動 , 很欣賞 , 規矩是死,人是活 !
...

係香港做呢件事就叫作反、攪事、影響學校運作,如果係中国,就係尋釁滋事罪、破壞国家安寧、反政府、反……天理不容……XD

回覆樓主

學校有學生會嗎?可以叫學生會與學校反映。兒子學校一日六餐,真是身在福中不知福了。

Brianmommy 發表於 17-11-2 19:45
回覆 emmafish 的帖子

自己去雪櫃拎就得。囝話每餐份量夠,好唔好味就一時時,就唔錯啦!我聽過讀公校的學 ...

我女話饭堂D野唔好吃,但麵包任吃,所以係飽嘅。

回覆 emmafish 的帖子

好難要求好味,但求份量、營養足夠,唔影響健康就OK,囝都話學校算唔錯,週末會同同學仔一齊出街食一餐自己喜歡的。

亮燈 發表於 17-11-3 06:17

係香港做呢件事就叫作反、攪事、影響學校運作,如果係中国,就 ...
我的代價是比錢解決問題,呀仔話全部學生,只有不超過十個某國藉學生冇參與,廚師便不再買多及煮多,連老師都支持行動,校長亦冇反對,所以便相安冇事。

noel2010 發表於 17-11-3 14:29
我的代價是比錢解決問題,呀仔話全部學生,只有不超過十個某國藉學生冇參與,廚師便不再買多及煮多,連老師 ...

某国學生唔參與得架!因為佢地出得国,就有任務,亦不得參與呢類事,除非某国落order,如果唔係就大鑊。XD
‹ 上一主題|下一主題