用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 基本題-請教
go

基本題-請教 [複製鏈接]

如直資有offer, 大抽獎要放棄,但可否同時接受多過一個直資offer? 直資加私校有offer 的話何同時登記?想清楚玩法,thx
亞女現K1
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

可以,純粹家長決定(教育局對呢方面無硬性規定,咁多年只聽聞過一間直資表示需要家長取消其他學校註冊,點執行/係咪靠嚇我就唔清楚)
無品嘅同時霸多間,唔讀都覺得交左留位費有權利。為人設想嘅就會盡早放等其他人快d收call

Charlotte_mom 發表於 17-10-27 07:49
可以,純粹家長決定(教育局對呢方面無硬性規定,咁多年只聽聞過一間直資表示需要家長取消其他學校註冊,點 ...

其實真的很多人喜歡儲offers, 手執兩個以上offers 還繼續in 同level 同類型學校的人真的不少。。。 不太理解這樣有何好處

千語mami 發表於 17-10-27 09:10
其實真的很多人喜歡儲offers, 手執兩個以上offers 還繼續in 同level 同類型學校的人真的不少。。。 不太理 ...

或者啲人想證明自己嘅小朋友有幾叻,可以有幾多 offer

其實真的很多人喜歡儲offers, 手執兩個以上offers 還繼續in 同level 同類型學校的人真的不少。。。 不太理 ...

集齊七粒龍珠可以召喚神龍

PW0226 發表於 17-10-27 11:02
或者啲人想證明自己嘅小朋友有幾叻,可以有幾多 offer

咁確實真係好叻的  考其實都唔緊要,希望佢地有offer 但唔打算讀嘅,會快快放,令真心想要這些offer 的人有機會call waiting...

集郵心態,可以出去威
‹ 上一主題|下一主題