用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔培亮國際幼稚園,求分享
go

大埔培亮國際幼稚園,求分享 [複製鏈接]

請問有冇上過playgroup 或現有學生的媽媽可分享一下,呢間幼稚園老師,學校各方面的配套嗎?
新校,太少評價睇到,打算為女女報讀2019/20 PN,謝謝
   1    0    0    0

Yandyster 發表於 17-10-26 22:17
請問有冇上過playgroup 或現有學生的媽媽可分享一下,呢間幼稚園老師,學校各方面的配套嗎?
新校,太少評 ...

我都考慮緊佢定開心果好

我有去過培亮開放日,都有上過佢地playgroup,學校環境是不錯,課室又大,至於老師都有愛心,亦了解我小朋友性格。n班課程不太清楚,但我見今年n班都有唔少學生,我估培亮之後都會受大埔區家長歡迎,不如你試下上佢地playgroup了解下先。

Liuvyn 發表於 17-10-27 13:22
我有去過培亮開放日,都有上過佢地playgroup,學校環境是不錯,課室又大,至於老師都有愛心,亦了解我小朋 ...

多謝你分享,昨日我都參觀左校舍,撞岩pn上課時間,學生很有秩序,校長,副校長及老師們都好nice,我隨即報左playgroup試堂。

我地住北區,北區同大埔全英文幼稚園不多,現有的,有d校風平平,希望佢新學校,會繼續努力,成為大埔受歡迎幼稚園之一。

bbleegk 發表於 17-10-26 23:44
我都考慮緊佢定開心果好

個人認為兩間都試,小朋友同老師互動最直接,”人地好,未必我岩”,俾小朋友自己揀,by the way,我都報左培亮一試

Yandyster 發表於 17-10-28 09:03
多謝你分享,昨日我都參觀左校舍,撞岩pn上課時間,學生很有秩序,校長,副校長及老師們都好nice,我隨即 ...
我都認同你的見解及分析
‹ 上一主題|下一主題