用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教SPCC及DGS家長
樓主: kh_wong
go

請教SPCC及DGS家長 [複製鏈接]

Yanamami 發表於 17-11-8 22:00
中-入学申請果度都寫明校方会邀請有“突出”表现者出席測試……应該已經答到你既问題~Public spe ...

唔該晒,未到我女,下年先到佢,想了解下先

gigayan 發表於 17-11-8 22:10
唔該晒,未到我女,下年先到佢,想了解下先
不妨入校網望下申請程序/需知/要求,download埋表試填-下~

Yanamami 發表於 17-11-8 22:19
不妨入校網望下申請程序/需知/要求,download埋表試填-下~

已save低了好幾間學校application form,因記得之前你教路,但仲未細心去睇....

Yanamami 發表於 17-11-8 22:00
中-入学申請果度都寫明校方会邀請有“突出”表现者出席測試……应該已經答到你既问題~Public spe ...
請問跳舞指咩舞呢?邊幾間會有,謝謝!

Junjun7 發表於 17-11-8 22:36
請問跳舞指咩舞呢?邊幾間會有,謝謝!
中国舞

Yanamami 發表於 17-11-8 22:41
中国舞
我女正係中國舞跳得算ok,考直資邊間較認同

回覆 hkmom 的帖子

你無私和真誠的分享,正正解答了我心裡疑問。令公子的學業及音樂都出色,但看來,他對學習的熱誠才是致勝關鍵哩

HappyYW 發表於 17-11-8 21:07
其實報呢類神校,係咪樂器無8級都唔洗寫?定照寫等學校知佢程度?
咁又未必.

好姒 HY份 form , Music Instrument 嗰欄個例子都係 Grade 7 / ABRSM 之嘛. 感覺係學校覺得呢個 grading 或者 學術考試 左右既情度 先好寫落去, 都幾 indicative.

音樂考試可能都有 preference : (可能想你 quote 近期啲既 .... 對上係 69th, 最遠寫 67th 好嘞 ...)

‹ 上一主題|下一主題