用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 小朋友入左S位兩個多月 ok 嗎?
go

小朋友入左S位兩個多月 ok 嗎? [複製鏈接]

各位剛入左S位小朋友既媽咪,你地覺得學校ok嗎﹖小朋友適唔適應呀﹖一齊分享下﹖
   0    0    0    0

love_son 發表於 17-10-24 18:43
各位剛入左S位小朋友既媽咪,你地覺得學校ok嗎﹖小朋友適唔適應呀﹖一齊分享下﹖
...

Hi 我仔讀左接近4個月,我覺得佢讀得冇以前喺主流咁開心,朝早一聽到要返學就話好眼瞓,又呢樣嗰樣咁…佢以前讀下午班,依家變全日,佢日日都話時間過得好慢,唔想喺學校瞓覺!
至於進步方面,老實講,我覺得係佢大個仔左所以有所進步
你呢?

回覆 Tarttatt 的帖子

我小朋友又ok喎,佢返左學一星期倒佢會喺屋企揹住個書包,不過佢本身都ok返學,之前返密集班同普通幼稚園都開心,感覺老師治療師都幾有愛心,小組同個別堂都算足,都放心小朋友喺度讀。至於進步我都分唔到係大個左,定係在學校,佢個幾月前開始肯開少少金口講爸爸,媽咪,姐姐,拜拜咁,冇你小朋友咁叻識得話你知好長時間呢!
除左你小朋友主觀唔想返咁耐之外,你覺得老師治療師課堂安排ok ma?

love_son 發表於 17-12-5 14:48

我小朋友又ok喎,佢返左學一星期倒佢會喺屋企揹住個書包,不過佢本身都ok返學,之前 ...

課堂安排我都好滿意,又玩過運動會丶又參加過六堂水療,黎梗仲抽中左中文大學嘅機械人研究訓練

咁咪好o羅,你都覺得課堂ok。你話小朋友唔想返學,咁返到學校聽唔聽話吖﹖同埋你小朋友識表達咁多野,你咪讀緊叻仔班呀﹖

小朋友返得好開心,請問大家係返邊間

回覆 fionchiu2000 的帖子

富昌協康,你呢?

love_son 發表於 17-12-18 18:36
回覆 fionchiu2000 的帖子

富昌協康,你呢?

請問富昌協康D導師同主任好唔好?關心小朋友進度嗎?
‹ 上一主題|下一主題