用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Cambridge & Trinity GESE
go

Cambridge & Trinity GESE [複製鏈接]

新手媽咪想請教各位:小兒K1, 我想開始狂家自己教英文,然後俾佢日後去報考試,咁我應該揀Cambridge 定 Trinity GESW ?我知道兩樣性質唔同,但我未必有時間準備哂兩樣的教材及同時自己教哂兩樣,自己教應該揀邊樣?定係必需出去讀?又,如果講考試後限very,邊張對將來考小學有用?謝謝
   0    0    0    0

回覆樓主

happybmo 發表於 17-10-22 02:30
新手媽咪想請教各位:小兒K1, 我想開始狂家自己教英文,然後俾佢日後去報考試,咁我應該揀Cambridge 定 Tri ...

你應該買晒兩樣教材研究下,因為唔易的,劍橋英語starter要串字又要寫字,若考試,我覺得劍橋英語全面些,是首選。

YC221 發表於 17-11-4 23:50
Cambridge starters and movers, 已包括聽,寫, 讀, 講

明白了謝謝

tsoipopo 發表於 17-11-9 00:16
你應該買晒兩樣教材研究下,因為唔易的,劍橋英語starter要串字又要寫字,若考試,我覺得劍橋英語全面些, ...

謝謝!我會再研究一下

TRINITY GESE係個LISTENING & SPEAKING嘅TEST, 對於4-5歲嘅小朋友教適合, 小朋友回答考官一D日常生活嘅問題, 例如叫咩名, 幾多歲, 顏色, 數字等, 同CAMBRIDGE相比, 小朋友會較容易掌握
‹ 上一主題|下一主題