用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 純呻!覺得老師對某小朋友好偏心
go

純呻!覺得老師對某小朋友好偏心 [複製鏈接]

由PN 到而家K2, 小朋友一直跟住同一位老師, 感覺呢位老師好明顯地偏心一位同學仔, 而呢位同學仔媽咪就係家教會其中一名重要成員, 亦同樣在教育界工作, 呢位小朋友差不多每次學校甚麼比賽都有奬(填色, 勞作, 操行....), 有咩function 都有表演機會 (話就話係抽籤決定), 我地其他小朋友就乖乖做觀眾! 又無得投訴! 純呻!
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

doraenglish 發表於 17-10-17 22:07
It think it happens all the time.

I experienced that in both kindergarten and primary school befor ...

只係覺得好唔公平,明明做嘅功課或者勞作唔會俾佢差, 但佢一定有獎, 抹煞左其他人努力, 有時間金錢都會想入PTA 或 volunteer 參與下, 但真係冇咁得閒!

簽名被屏蔽

doraenglish 發表於 17-10-17 22:30
Don't get frustrated  I am sure your child will meet a nice teacher who treats everyone equal ...

Thank you! You are such a nice person

doraenglish    發表於 17-10-17 22:44

回覆樓主:

我幸運地幼稚園就是被偏愛的那一群, 但相反去到小學才感受到老師如何偏愛一些溫文有禮成績名例前矛的一群, 這個世界一直是這樣在轉!

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題