用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳幼兒園選擇
樓主: family89
go

將軍澳幼兒園選擇 [複製鏈接]

fengxianyy 發表於 17-11-8 16:45
主流全日班?咁上午其他時間點安排?

我諗全日班冇分主唔主流,會有一外籍班主任,一本地班主任

上午除左英文故事時間同普通話時間,就會係廣東話時間

扣左嗰1小時45分鐘英普時間,40分鐘 playground time, 茶點時間,我諗廣東話時間大約1小時啦

下午就只得外籍班主任囉

jn2013 發表於 17-11-8 18:07
我諗全日班冇分主唔主流,會有一外籍班主任,一本地班主任

上午除左英文故事時間同普通話時間,就會係廣 ...

好詳細,多謝!

回覆 jn2013 的帖子

可以講多d學術點深法嗎?我女有全日班offer

bebebo 發表於 17-10-16 10:32
Boxhill tko 18-19 pn 大約幾錢學費?thanks

17/18 pn學費$5980

回覆樓主

我係boxhill pn 用家,老師有愛心,小朋友喜歡返學,返左三個月,小朋友已講英文、暫時覺得發音都準確, 例如see you tomorrow, thank uou, hello , good morning等,我小朋友入學時一句野都吾講,而家滿口英文,又鐘意返學,聽小朋友返黎表達,換片的姨姨都好好。

我同老公都好滿意,我老公直頭想直升k1. 但廣東話就很少, 我吾知係我小朋友問題,定學校教得少,我小朋友講英文多. 不過幸好廣東話都明白,考k1 都無問題掛。
‹ 上一主題|下一主題