用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳幼兒園選擇
go

將軍澳幼兒園選擇 [複製鏈接]

如果學好英文,老師對小朋友好,環境,教材是主要考慮因素, 請問你哋會選擇邊間呢?
1 將軍澳英藝
2 boxhill
3 寶盈德寶
4 坑口翠茵
5 寶琳翠茵
6 寶琳綠茵
   0    0    0    0

family89 發表於 17-10-14 14:56
如果學好英文,老師對小朋友好,環境,教材是主要考慮因素, 請問你哋會選擇邊間呢?
1 將軍澳英藝
2 boxhil ...

How about LH(alphas Park), GF (Lohas Park)

Never Zenith

Boxhill is a good choice for PN only.
Can brush up kids’ English.
But less time for Chinese.

MissPuffs 發表於 17-10-14 20:30
How about LH(alphas Park), GF (Lohas Park)

Never Zenith

y never zenith? the campus seem spacious?

LH too far don't want young kids go on school bus

any reason why boxhill not gd for K? so which is the best...greenville?

family89 發表於 17-10-14 20:41
y never zenith? the campus seem spacious?

LH too far don't want young kids go on school bus

Zenith interview today . Poor admin
NET not professional.仲有之前虐兒事件等。
今日好多媽媽都話除非完全冇offer,  否則一定不會揀。
Boxhill only 20mins of Chinese every day

回覆樓主

Boxhill tko 18-19 pn 大約幾錢學費?thanks

回覆樓主:

如果要英語環境好同老師有愛心,應該boxhill最好,因為上堂係全英語,除左有少少時間係教中文外,而且聽聞老師都好好。

bebebo 發表於 17-10-16 10:32
Boxhill tko 18-19 pn 大約幾錢學費?thanks

$6000一個月

回覆樓主

我都考慮緊zenith, 寶盈德寶同boxhill. 我target international school

fengxianyy 發表於 17-10-31 21:45
我都考慮緊zenith, 寶盈德寶同boxhill. 我target international school

寶盈德寶同boxhill應該點揀?

uscayenne 發表於 17-10-31 21:52
寶盈德寶同boxhill應該點揀?

關於德寶嘅comment真係好少

回覆樓主

作為用家,我好滿意英藝,老師好有愛心,小朋友返學返得好開心,全日班每日上午都有NET同普通話堂,下午全NET。所以小朋友學英文同普通話進度都幾好,只係要留意佢地學術幾深

當初我係放棄左綠茵,翠茵同德寶offer揀英藝

認同admin幾亂,但唔影響小朋友學習

教職員都好有禮貌,連我小朋友漏左嘢喺學校,七點打返學校,未收工嘅職員都仲會聽電話,幫我搵,仲畀我即刻返去拎

所以作為真實用家,我好滿意,希望幫到你

我會揀 翠茵 OR 綠茵

family89 發表於 17-10-14 14:56
1 將軍澳英藝
2 boxhil ...

我囡17/18 pn,有英藝,得寶,box hill offer,最後揀左英藝,現在讀緊~

一星期最少一次電話傾係學校表現,報告比我聽情況,我女回到家都表現很喜歡返學好投入,佢仲話好喜歡外藉老師班主任,但我地屋企系全廣東話,估唔到佢甘快接受到外藉先師~

可能新校,唔係咁多學生,所以每個學生都照顧得好好~

臭屁 發表於 17-11-7 23:43
我囡17/18 pn,有英藝,得寶,box hill offer,最後揀左英藝,現在讀緊~

一星期最少一次電話傾係學校表現 ...

請問你係主流定國際班?英文佔幾多比例?

fengxianyy 發表於 17-11-8 00:00

係國際班,普通話20mins其餘英文

臭屁 發表於 17-11-7 23:43

一星期最少一次電話傾係學校表現 ...

可能我每朝親自送返學,我冇同老師通電話

不過特別活動佢有WhatsApp 我學校照片,小朋友整親都whatsapp 返照片畀我

fengxianyy 發表於 17-11-8 00:00

希望唔好介意分享埋全日班

老師同我講上午有一個鐘英文故事時間,普通話45mins

午睡後就全英語時間

jn2013 發表於 17-11-8 14:22

你小朋友係全日班嗎?

jn2013 發表於 17-11-8 14:22

主流全日班?咁上午其他時間點安排?

臭屁 發表於 17-11-8 15:27
你小朋友係全日班嗎?

係呀
‹ 上一主題|下一主題