用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 女校有效防止拍拖?
樓主: Gakki
go

女校有效防止拍拖?   [複製鏈接]

回覆樓主

弊囉,我仔可能係 「矮窮醜」,好彩暫時專注考牌及工作!

我聽阿仔講在大一,一開學,他見到有幾個好勇嘅女仔係主動識男仔,先問讀什麼科,神科就抄牌,水泡科就立刻變臉,擰轉面搵第二個!阿仔即時 DQ 佢哋!

另一方面,不少男生好努力搵兼職掙錢,目的是約女朋友去高級歺廳,成日問人去邊間好。阿仔都笑唔明點解咁鈡意做兵,個女生都未必想要這些表靣嘢,亦有不少女生好重視飲食。

個別學科功課壓力大,優先順序會有不同,家庭及學生本身的SES不同,會有差别!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

somoon 發表於 18-5-6 14:11
點可以做到又拍拖、成績又提升呢?

我仔中學無拍拖,大學去咗美國, 大一下學期開始就拍拖, 韓國女孩.   有一天我在Facebook見個仔在講打機, 女朋友回應, "考試啦, 仲唔溫習! "   嘩, 我當場好感動, 個仔真係識啱人.  可惜两個拍咗两年半拖, 在大四和平分手.  我出席畢業典禮, 見两個都在summa cum laude名單上, 可知两個邊拍拖邊讀書都取得優異成績畢業.

dlam141231 發表於 18-5-12 17:29
我仔中學無拍拖,大學去咗美國, 大一下學期開始就拍拖, 韓國女孩.   有一天我在Facebook見個仔在講打機, 女 ...

男仔自細阿媽已經管住哂,好多時唔想個女朋友似阿媽管制哂!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題