用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 海怡康傑N班 上K1
go

海怡康傑N班 上K1 [複製鏈接]

囡囡上左N班就黎一個月, 暫時每日都好喜歡番學~
但可惜學校將要停辦, K1一定要再搵
想搵間同康傑差吾多質素既K1(每日有外藉老師上堂), 有無家長可以介紹/分享下? OR
有無畢業生家長, 小朋友N班畢業會去左邊間幼稚園讀K1?

謝謝大家的回覆!
   0    0    0    0

回覆樓主:

我大囡由n讀到k3
剛升小一
細囡就12月讀n (因未足兩歲)

我大囡年代,升k1除原校升外都好多升左唔同既幼稚園,如spk, 真光,ssgc, 聖公會,救恩,聖保羅堂等

每日有net都唔係間間有,尤其當中有學券的學術上唔咁容易比較到

如果樓主要搵就快d, 有部分已經過左登記時間喇,我都幫我細囡努力緊

Btw,康傑真係一間好好既幼稚園,停辦真的可惜

brunosarah 發表於 17-9-27 09:51
囡囡上左N班就黎一個月, 暫時每日都好喜歡番學~
但可惜學校將要停辦, K1一定要再搵
想搵間同康傑差 ...
康傑要停辦確係可惜。

佢N班都幾好,但個人覺得教得太深。

我小朋友啱啱升咗去聖公會K1。

我都係大女由n到k3, 細女上年n, 今年真光k1

海怡康傑好好,停辨好可惜!每天有外藉老師上英文堂也不是所有幼稚園也有。

要搵間日日有NET上英文班的唔多,同區可考慮維多利亞同RIGHT MIND。
康傑N班升校外K1的,女仔有去了ST. CLARE'S,真光,救恩,聖心 ...
妳可以留意下

病左幾日, 終於可以睇番大家回覆, 謝謝大家呀

大家入既K 校都好出名 當中大部份我都有報~ 希望阿囡入到啦~~ 自己做Research都覺二文三語又係NET, 真係少之又少, 維記 同 Right Mind 學費 超出能力範圍 係時候要調下自己心態, 接受現實~~~

題外話:屋企附近有個小朋友讀Right Mind, 日日番學都喊住話No School, 見到更令我吾捨得康傑

brunosarah 發表於 17-10-3 14:44

大家入既K 校都好出名 當中大部份我都有報 ...
如有興趣報聖公會,可去去該校11/11嘅遊戲日

http://www.skhkg.edu.hk/?p=1386

回覆 lunhome 的帖子

謝謝你既資料呀 但11號撞正幾間學校 Interview 想去都去吾到了~~~

brunosarah 發表於 17-10-3 14:44

大家入既K 校都好出名 當中大部份我都有報 ...

我估係部分小朋友唔適應...

我個女係rightmind讀緊N班,放學好開心,返到屋企唱歌比我聽

不過學費係相對貴
‹ 上一主題|下一主題