用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村學校面試
樓主: 717x717
go

又一村學校面試   [複製鏈接]

回覆樓主:

安排得超差
係104室接待個老師勁暴燥,極無禮貌
個老師企104門口,每個入去排隊既家長都問到佢地個號數未
個老師應該係比人問到煩,望都唔望,好燥禁話"唔好比我睇幾多號,我唔知架,要排就入去等"
我果下心諗"你負責係呢個排隊室接待,唔知依家咩no,邊個知?"
成個安排令我對呢間學校大打折扣

回覆樓主

坦白講,老師都好辛苦!
好明顯係高層決策出問題,點解要1日見2千人。
要老師朝八晚八咁做,人都癲啦。
我見完其實好想講句:辛苦曬。不過好似博印象分咁,遲疑了一下,無講到!

msLamip 發表於 17-11-5 00:11
坦白講,老師都好辛苦!
好明顯係高層決策出問題,點解要1日見2千人。
要老師朝八晚八咁做,人都癲啦。

上年安排好好! 連玩都唔洗一個鐘見完, 但分開兩日見。 小朋友玩車都唔洗爭。老實講見試時唔係見得太好, 最後都有全日offer, 所以小朋友見得好唔好唔洗太在意。
宜家小朋友讀緊全日K1, 返學開心! 好多野玩, 但功課暫時唔太多, 每星期都有中英數普通話溫習冊。以學卷又係全日又有NET 黎講算係唔錯, 希望幫到大家!

回覆 wcm991101 的帖子

老師話毎年都會買兩套新既,同一個公仔唔會撈亂

Ca44 發表於 17-11-13 09:47
回覆 wcm991101 的帖子

老師話毎年都會買兩套新既,同一個公仔唔會撈亂

感謝,但我決定原校直升啦

回覆樓主

想問下報全日first choice 然後得am offer????

我怕無全日然後就變成reject

lanmuimama 發表於 17-11-14 19:31
想問下報全日first choice 然後得am offer????

我怕無全日然後就變成reject

聽聞哩間學校最多係後補,唔會直接不取錄既

知唔知幾時出OFFER?

回覆 lanmuimama 的帖子

有排等,12月11日
‹ 上一主題|下一主題