用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 自行今日交表,感想
go

自行今日交表,感想 [複製鏈接]

今日去交表,得15分明知陪跑為表誠意都照交表去,可能得一日,入到交園無乜其他家長,我和女兒一起去,在往交表處路上,遠處有個工友阿姐踎坐在陰涼的在蓋操場(當時路天也没有陽光),無神無氣地揚着D輪侯籌,示意我們走過去取!我心想"懶成敢".....,我只好派女兒跑過去取籌,然後繼續踏上交表的路徑!
有D擔心員工質素,會反影教學質素嗎?
回想之前交私校申請表,員工個個有禮,唔通是纯綷商業V S免费的分別?
錢應該省嗎?(如果收...的話)
   0    0    0    0

回覆樓主:

應該係個別例子啫,我兩年前交表嗰間津校D工友好好禮貌同好樂意教我點樣上校務處交表。現在讀緊間學校啲工友同SECURE都好樂於幫忙㗎。

ekhc    發表於 17-9-27 00:41

回覆樓主:

我今日九點左右去交表,也是發現沒有很多人,我以為會有幾十個家長,可能是學校老師辦事效率高吧,帶齊資料,其實都好快搞定。

回覆樓主

我今日去交,見到d校工同職員都好有禮貌

唔好只看表面, 喜歡間學校就自己了解多D, 比多D信心間學校

醒目開學勳章 貢獻勳章

我當年報小學有類似感受..
報幾間直私,全部正正常常,自行+叩門嗰間津校,亦非常好,職員好樂意幫忙,亦客氣,唯獨乙一抽入嗰間官校....真係講多句都唔願!
我走去問我自己以前讀官中嘅老師 (佢教緊官小),佢話:有時d校工惡到連老師都怕咗佢地架!以前我讀嗰間官中校務處嗰幾個就出名衰 (又係,我地細個真係連借電話打都唔敢!好怕入校務處),所以,校工問題,間間官校差唔多....

PS 阿仔讀緊嗰間津小,d職員/校工大部份都好友善
恐龍家

‹ 上一主題|下一主題