用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 出了2018年復活節、暑假機票未?
樓主: hennyyoyo
go

出了2018年復活節、暑假機票未? [複製鏈接]

hennyyoyo 發表於 17-9-28 07:03
如果没有特別平的話,就唔急買住。依家我見expedia出大約8700hkd(未按到最後)呢個價都ok。
...

吾介意比個來回日子嚟,九點我又八下

cfs 發表於 17-9-28 07:35
吾介意比個來回日子嚟,九點我又八下

27March BHD→HKG
15 April HKG →BHD

hennyyoyo 發表於 17-9-28 07:40
27March BHD→HKG
15 April HKG →BHD
8完喇
真係拆飛都搵唔到咩平野,我已經拆4程,3程咁計.要直航香港倫敦又得3個選擇.

英航一張過連稅8587,唔駛煩行李
BA1419 27MAR  BHD-LHR 1900/2020     
BA  27   27MAR  LHR-HKG 2145/1640 +1   
BA  32   15APR  HKG-LHR 2310/0450 +1   
BA1414 16APR  LHR-BHD 0710/0830  

英航+維珍連稅8567
BA1417  27MAR  BHD-LHR   1505/1630               
VS 206   27MAR  LHR-HKG   2105/1605     
VS 207   15APR  HKG-LHR   2355/0530                                   
EI  31     16APR  LHR-BHD   1105/1225
**15Apr維珍香港去倫敦果班幾都幾滿,得番啲高class所以咁貴**你睇後一日4月16會平700蚊**

當無位既時候會再貴,真係要早決定喇.

cfs 發表於 17-9-28 09:34
8完喇
真係拆飛都搵唔到咩平野,我已經拆4程,3程咁計.要直航香港倫敦又得3個選擇.

唔該哂你,呢兩日都要考慮買!依家唔過9千都要接受,唔通唔比佢返香港咩

hennyyoyo 發表於 17-9-28 10:09
唔該哂你,呢兩日都要考慮買!依家唔過9千都要接受,唔通唔比佢返香港咩
...
你一定扯佢返黎啦,掛住佢架麻

cfs 發表於 17-9-28 09:34
8完喇

可能最後都要揀番BA

cfs 發表於 17-9-28 10:10
你一定扯佢返黎啦,掛住佢架麻

hennyyoyo 發表於 17-9-28 10:10
可能最後都要揀番BA
如果唔係差得多,我都會選BA有無入埋佢個Executive club呀,儲Avios比儲Asia Miles易,因為英航有啲class 在asia miles係儲唔到分,而在英航係儲到分,唔好蝕.儲黎你2個自己繼續亞洲遊都好丫.

cfs 發表於 17-9-28 10:15
如果唔係差得多,我都會選BA有無入埋佢個Executive club呀,儲Avios比儲Asia Miles易,因為英航有啲cla ...

我見ctrip出票8300hkd多少少,時間又Ok,來回可㨂A380,不過回港內陸ㄧ程坐愛爾蘭航空,寫明要自己再寄倉(國際航班),咁都唔差。
儲avios我自己換了兩三次日本,最抵可加千幾蚊(唔夠分)啲換回程商務。不過近日再睇,好似ㄧ定要夠分先可換機票,不可補$。

hennyyoyo 發表於 17-9-28 10:55
我見ctrip出票8300hkd多少少,時間又Ok,來回可㨂A380,不過回港內陸ㄧ程坐愛爾蘭航空,寫明要自己再寄倉(國際 ...
只係一程自己拎行李再check in 只要預夠時間比佢就可以喇,都唔錯,又慳小小醒目,日本我最鐘意,去極都唔夠,日本太大喇,好多鄉村地方好舒服,自己楂車好玩,正,諗起都想去

回覆樓主:

路過,日本喜,孩子暑假去咗三次了,每次遇颱風,最差果次四國飛機停飛回港,要11日後才有位

brother4 發表於 17-9-28 12:26
路過,日本喜,孩子暑假去咗三次了,每次遇颱風,最差果次四國飛機停飛回港,要11日後才有位
...
四國我未去,都想去行下等11日有時間就好,無時間既話真係搵附近機場走人.7月去左鳥取岡山好正

想請教有冇小朋友試過暑假買倒頭機票,因6月返港的單程機票很貴,所以6月暑假回來想買倒頭機票,情況如下
17/18學年餘下750英磅,
用1200磅買倒頭機票6月尾飛返香港,9月頭返英國,
即1200-750(17/18學年的剩餘金額)=450
將450英磅claim18/19學年的機票錢

...

你肯定是貴人

hennyyoyo 發表於 17-9-28 18:40
你肯定是貴人

caerion 發表於 17-9-28 15:58
想請教有冇小朋友試過暑假買倒頭機票,因6月返港的單程機票很貴,所以6月暑假回來想買倒頭機票,情況如下
1 ...

我也不太清楚,真係先要問番部門,ㄧ張機票來回,正常都將票價ㄧ半分開claim.除非你半程中有顯示價$(問下航空司會不會顯示到)。

cfs 發表於 17-9-28 13:47
四國我未去,都想去行下等11日有時間就好,無時間既話真係搵附近機場走人.7月去左鳥取岡山好正:kekek ...

岡山我幾喜歡,尤其買了JR Pass,可以向左走或向右走,向上向下都得

cfs 發表於 17-9-28 13:47
四國我未去,都想去行下等11日有時間就好,無時間既話真係搵附近機場走人.7月去左鳥取岡山好正:kekek ...

四國自駕會好啲

...

最後真係玩多十ㄧ日?

hennyyoyo 發表於 17-9-28 18:55
最後真係玩多十ㄧ日?

玩多4日但其它航空公司
‹ 上一主題|下一主題