用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 求幼兒點讀筆介紹
go

求幼兒點讀筆介紹 [複製鏈接]

小兒K3 醫生評估為學校遲緩,現開始入讀S位,需各方都見進步,但認字差,又不愛閱讀,想買點讀筆,和多去圖書館,與他多閱讀,希望增加他興趣,希望大家介紹,謝謝。原本想買小達人,但自己又唔識,又唔清楚會唔會全是普通話,我知有英文的,但我想先買廣東話,先等他有興趣,再用英文,感激
   0    0    0    0

回覆樓主:

廣東話的話為何不自己伴讀??唔止伴讀,平時都應該同佢講多啲野。

scgift 發表於 17-9-23 12:36
廣東話的話為何不自己伴讀??唔止伴讀,平時都應該同佢講多啲野。

有伴讀 但佢唔鍾意 讀唔夠兩句就走 都唔知點好

回覆樓主

我岩岩買左一套叫food 超人嘅,台灣出產,玩具反斗城賣4百幾,我係facebook shop買300蚊,如果係台灣買再平少少,我覺得唔錯,一黎價錢唔算貴,我買小學版就生字,有唱歌Tim

lovececing 發表於 17-9-25 15:42
我岩岩買左一套叫food 超人嘅,台灣出產,玩具反斗城賣4百幾,我係facebook shop買300蚊,如果係台灣買再平 ...

多謝你嘅回覆 我會去睇睇 謝謝

我都買左Food超人,平靚正$240

茄茄媽媽 發表於 17-9-23 12:09
小兒K3 醫生評估為學校遲緩,現開始入讀S位,需各方都見進步,但認字差,又不愛閱讀,想買點讀筆,和多去圖 ...

我剛買左套啟智樂嘅點讀筆 香港出嘅 我覺得好好 佢有好多款 仲有埋中 英 同國語 你睇睇啱唔啱你

回覆 bluehoi 的帖子

我係Facebook:401 shop買的
同埋而家facebook有間13B store都做緊sale
‹ 上一主題|下一主題