用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無小學左撇子子弟家長,可以入來呻吓. ...
go

有無小學左撇子子弟家長,可以入來呻吓.

有無小學左撇子子弟家長,可以入來呻吓.

如題.

Re: 有無小學左撇子子弟家長,可以入來呻吓.

做咩要呻?左撇子幾好呀,我見法官、醫生好多左撇子,可能分析力、思考力強既象徵喎。

我個仔都係左手架,初初都會覺得好麻煩,寫字唔靚,但係耐左就無咩啦........ok丫

有咩要呻?我個仔都係左手仔,但無咩問題喎,佢今年升K3要揀小學。

Re: 有無小學左撇子子弟家長,可以入來呻

冇所謂格!我個仔一出世右手有缺憾,要用左手做野,佢本來唔係左撇架,不過依家寫字都好好,晝晝都好靚,佢一直都無呻過架!

左撇子無問題喎~
我大女宜家已升P3lu~
左右手都識用o架

Bill grate 都係左撇子!     數學和藝術會叻d,我仔都好似係數學和繪畫比較好架!

係食飯時有機會手踫手囉, 好小事啫!

gobbytse 寫道:
Bill grate 都係左撇子!     數學和藝術會叻d,我仔都好似係數學和繪畫比較好架!

係食飯時有機會手踫手囉, 好小事啫!

我個女都係bor    

醒目開學勳章

我唔覺左撇子有咩問題,我同囝囝都係左撇子

我同囡囡都係左撇子

KSY 寫道:
我唔覺左撇子有咩問題,我同囝囝都係左撇子

hi, 我自己係, 又唔覺好差, 咁多兄弟姊妹, 反而我讀書最叻, 不過唯一就係教唔到子女寫字, 因為佢地係用右手.

I am also.
我由少到大都覺得好好,冇問題,仲好引以為榮添.
咁特別.
我都覺自己數學方面同分析,想像都比較好架.
有咩問題,你講出嚟聽下.

SandyKL 寫道:
做咩要呻?左撇子幾好呀,我見法官、醫生好多左撇子,可能分析力、思考力強既象徵喎。

agree!!

想當年讀書時老師真的會要你改,今天我認識幾個小朋友都是用左手的,証明學校都較開放了,所以問題不大。

我希望我個仔都能以左撇子為榮

Lowcock 寫道:
想當年讀書時老師真的會要你改,今天我認識幾個小朋友都是用左手的,証明學校都較開放了,所以問題不大。

我個女都係用左手的,但佢幼稚園的老師成日叫我幫佢轉返用右手,話寫中文字會方便d,靚d。但我無理佢,由得我個女自由發展,所以到現在她仍是用左手寫字,但我又唔覺得佢d字好醜怪呀,但我知道佢班主任仍想我迫個女用回右手寫字。

url=http://www.TickerFactory.com/] [/url] url=http://www.TickerFactory.com/] [/url]

佢想自己方便姐,咪理佢啦!既然你話個女搞得掂,寫得又唔錯.
我地個個用左手寫字既,都係冇師自通,自己搞掂,最後都能寫好字,係冇問題架.
nataling 寫道:
[quote]
Lowcock 寫道:

我個女都係用左手的,但佢幼稚園的老師成日叫我幫佢轉返用右手,話寫中文字會方便d,靚d。但我無理佢,由得我個女自由發展,所以到現在她仍是用左手寫字,但我又唔覺得佢d字好醜怪呀,但我知道佢班主任仍想我迫個女用回右手寫字。
     [/quote]

簽名被屏蔽

我個女都係用左手,佢而家升小一,我覺得都冇咩問題,係寫字d 筆順唔係幾岩,不過佢都寫得好靚,而且佢非常之喜歡繪畫~
我家有對雙子公主