用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 laser printer
樓主: IloveJJ
go

laser printer [複製鏈接]

回覆樓主

想問問,呢部,大家又有咩評價?好似好平、又好細

IloveJJ 發表於 17-10-3 10:43
我最終買了hp,因為Xerox再大部啲,呢部hp今個月promo,買$2800送$1000惠康coupon

...

Thanks for your information
頭先係298 compare 佐你部HP & Xerox, 我最終買佐Xerox CM115W $1799送$500碳粉(冇要到CM225Fw as fax function 感覺冇咩用)

IloveJJ 發表於 17-10-3 15:56
呢部唔係laser喎!

噢,係喎!(emoji)

我幫阿仔做profolio, 因design software 壞晒, 用Excel 做,最慘唔知做咩excel 轉唔到jpg, 用screenprint paste 去小畫家 又唔夠大裁晒, 要拚貼..., 只好用excel 在家print,  點知家中的color jet  印相真唔得, 出去fotomax 又只support PDF / JPG, 仲要$4 一張.  

都想買部細的color laser , 最細又OK 的是何呢?

HaYi 發表於 17-10-3 20:55
我幫阿仔做profolio, 因design software 壞晒, 用Excel 做,最慘唔知做咩excel 轉唔到jpg, 用screenprint pa ...

今日睇佐呢幾款
CM115w, CM225fw, HP M176n

IloveJJ 發表於 17-10-3 22:02
xerox 115好似係黑白的,我初初想買hp 176,佢平啲,但無wifi。但原來177送既超市禮卷多好多$1000,扣完變 ...

Xerox 115都係彩色,不過冇Feeder & Fax 功能
但細部少少
彩色印出來靚過HP少少,唔擺埋一起唔多覺
相片係呢兩部color print sample

IloveJJ 發表於 17-10-3 22:20
哎呀,咁我睇漏咗了!

多謝你個post, 今日一去到,就剩係focus呢兩個牌子,慳佐好多比較時間

請問你們大約在小孩幾大或
幾年級時才感到有需要買printer ?

回覆 IloveJJ 的帖子

我大仔二年級了,其實都想買,好在睇到你的建議另外想請教,你們買手提電腦定desktop ?

Christi 發表於 17-10-3 15:31
想問問,呢部,大家又有咩評價?好似好平、又好細

inkjet 唔實用,特別你係間唔中打印。

耐唔打印,墨會乾。每次自動洗頭,耗墨非常多。而且你呢隻唔係獨立顏色墨盒,其中一色用哂,要成個換,如堅持用INKJET, 一定要搵獨立墨盒的。

簡單講,LASERJET 長遠平D,打印黑白又快又靚。彩就會暗淡D。

我前面有POST 條比較LINK, 可參考。

HaYi 發表於 17-10-3 20:55
我幫阿仔做profolio, 因design software 壞晒, 用Excel 做,最慘唔知做咩excel 轉唔到jpg, 用screenprint pa ...

建議你試下 GOOGLE SHEET, GOOGLE DOC, GOOGLE DRAWING, GOOGLE SLIDE。

應該解決到你講既問題。

IloveJJ 發表於 17-10-3 22:02
xerox 115好似係黑白的,我初初想買hp 176,佢平啲,但無wifi。但原來177送既超市禮卷多好多$1000,扣完變 ...

無WIFI 但有 LAN。

係咪用LAN 吉 落 ROUTER。 一樣可以用WIFI 同手機溝通打印?
‹ 上一主題|下一主題