用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 對於匯知及聖道迦南comment?
go

對於匯知及聖道迦南comment? [複製鏈接]

.

3    0    0    0

回覆樓主

匯知好似係band2 直資,聖道珈藍係咪band2 ?

請問樓主邊度睇到匯知DSE 好過聖道? 我見匯知校報都冇講入大率, 只講最高分, 反而聖道有JUPAS RATE.

loklok0104 發表於 17-9-15 14:31
好耐無上黎EK了!

但聖道DSE無匯知好

其實你有冇瞭解過兩間學校既DSE成績?

畢業年度

匯知

聖道迦南

2012-2013

30.16%

沒有公佈

2013-2014

10.86%

沒有公佈

2014-2015

12.78%

43.00%

2015-2016

沒有公佈

24.00%

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

謝謝資料!
可能我之前刨錯文, 謝謝指教!

請問是否即代表[size=12.7273px]聖道迦南banding會高過[size=12.7273px]匯知?

hkpapa852 發表於 17-9-18 11:44
但聖道DSE無匯知好

請問你的數字係JUPAS RATE 嗎?
點解聖道2015-16 跌咗咁多既? 係當年IN-TAKE 的質素問題?

chanwendy 發表於 17-9-18 14:12
請問你的數字係JUPAS RATE 嗎?
點解聖道2015-16 跌咗咁多既? 係當年IN-TAKE 的質素問題? ...
3322率, 唔係JUPAS rate

符合3322率, 都唔一定有offer

聖道迦南過往其實一直主收B2尾同B3既學生, 成績差同唔穩定係好正常.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-9-18 11:44
但聖道DSE無匯知好

May I have the link of DSE information of 匯知? thanks.
‹ 上一主題|下一主題