用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 是否每所學校都要提無學位予甲部?
go

是否每所學校都要提無學位予甲部? [複製鏈接]

我一直以為係, 但睇返上年的資料, 我見到有學校甲部學額係 0 喎.  
   0    0    0    0

chanwendy 發表於 17-9-15 10:18
我一直以為係, 但睇返上年的資料, 我見到有學校甲部學額係 0 喎.
有邊間係 0 呢? 我見最少都有2個喎?

小時了了    發表於 17-9-15 10:28
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-9-15 10:23
有邊間係 0 呢? 我見最少都有2個喎?
黃大仙德愛中學.我係睇網其他人SEND 的FILE, 我都唔肯定係真係0, 定係個FILE 有錯.

chanwendy 發表於 17-9-15 10:55
黃大仙德愛中學.我係睇網其他人SEND 的FILE, 我都唔肯定係真係0, 定係個FILE 有錯.
...
要睇資料就睇EDB提供, 不知名來源既可信性甚低, 甚至可能來自一D"有心人"

上年德愛甲部有8個位

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-9-15 11:16
要睇資料就睇EDB提供, 不知名來源既可信性甚低, 甚至可能來自一D"有心人"

上年德愛甲部有8個位
非常謝謝你, 多個博的機會.

每間一定要撥出統一的10%比甲部全港抽

kkhon 發表於 17-9-15 12:48
每間一定要撥出統一的10%比甲部全港抽
正確D講, 係統一派位階段扣除聯繫或直屬學位後既10%學額

hkpapa852 發表於 17-9-15 13:03
正確D講, 係統一派位階段扣除聯繫或直屬學位後既10%學額
係嘅,所以LS甲部只有2个位。

chanwendy 發表於 17-9-15 10:18
不參加中學學位分配辦法的直接資助計劃中學 係
‹ 上一主題|下一主題