用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學會面試2017
go

港大同學會面試2017  

今天真的很多人, 仔仔IN完後話唔開心, 冇玩具玩, 因為比人攞唒, 唯有自己坐係度......

有冇小朋友都係咁? 佢話冇老師理會

回覆樓主

3日的面試終於完結。學校好快手,好快已經會有first in result。等家長唔洗心掛掛。

langnui1225 發表於 17-9-10 21:56
今天真的很多人, 仔仔IN完後話唔開心, 冇玩具玩, 因為比人攞唒, 唯有自己坐係度......

...

小朋友只話自選環節,有砌Lego, 畫圖畫和玩保齡球任佢地自己選擇

他說玩玩具是最後的
其實聽完主任和校長的說話, 我幾欣賞這間學校, 但聽完阿仔話唔鐘意依間學校....唉

langnui1225 發表於 17-9-10 21:56

...

你小朋友in 幾點呀?我都有聽人講唔開心,我小朋友砌積木,無人搶

回覆樓主

elleellebaby 發表於 17-9-10 22:45
你in幾點?其實佢一場真係超多人,但我仔好開心喎,最後係自己揀玩具,佢揀左恐龍玩具。仲話點解咁快走:qui ...

My son too, 仲話同個小朋友一齊玩恐龍,可能同一group

回覆樓主

相信老師有觀察小朋友behaviour的,搶玩具嘅老師會見到的。

Ern 發表於 17-9-10 22:04
3日的面試終於完結。學校好快手,好快已經會有first in result。等家長唔洗心掛掛。
...

認同,真係非常好,唔駛等咁耐

elleellebaby 發表於 17-9-10 22:45
你in幾點?其實佢一場真係超多人,但我仔好開心喎,最後係自己揀玩具,佢揀左恐龍玩具。仲話點解咁快走:qui ...

我小朋友話好好玩,身邊識好多人考,個個都話好好玩!

Ern 發表於 17-9-10 22:04
...

請問什麼時候會有result?

我仔仔週五早上in,in完都問不到他in左什麼?只說好玩好開心,問題都識答。。。

我現在都都平常心隨他了。。。真道優才衰左之後都沒有太大期望。。。畢竟都是超額認購50倍的遊戲,只能聽天由命,隨緣。。。。

咁合作砌嘢個part 有無爭呀?

回覆樓主

19號會出1st in result

elleellebaby 發表於 17-9-10 23:17
可能係同你個仔一齊玩

U interview in the morning?

其實冇爭的, 阿仔講既應該係最後個一PART.
佢嘗試問其他同學一起玩可以嗎, 不過冇人理佢. 所以自己坐係度. 我問他老師呢? 他說沒理佢地....我問他是否佢地在忙寫野, 佢話係.
唔知真定雙假

回覆 anpanman_baby 的帖子

下午

elleellebaby 發表於 17-9-10 23:21
Yes 11:10am

Same