用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅男女中學附屬小學 父或母attend 1st and 2nd interview 可以嗎?
go

父或母attend 1st and 2nd interview 可以嗎?

由於父親不是在香港工作,一個月才返港一個weekend!如果interview 只有媽媽陪同,是否會deduct conduct ? 印象唔好呢?

teddy210ay 發表於 17-9-6 12:39
由於父親不是在香港工作,一個月才返港一個weekend!如果interview 只有媽媽陪同,是否會deduct conduct ?  ...

1ST IN 根本見唔到父母, 係丟低玩完執返果隻....

2ND IN 只有300 位, 印象既野無話岩定錯, 只有盡做...

BTW, 呢間極注重家校合作, 影響幾多要自己評估...

retriever 發表於 17-9-7 09:38
1ST IN 根本見唔到父母, 係丟低玩完執返果隻....

2ND IN 只有300 位, 印象既野無話岩定錯, 只有盡做...

如有運2nd interview 再選了!幾千人爭百幾個位,又要分D比有關係嘅!入到去真係好渺茫!我選這學校是因為香港好少有咁大咁完善的小學校舍,學校離家車程大约15分鐘!所以也希望試下,隨缘吧!

我覺得你的小朋友去到2nd interview, 証明有一定實力, 最好父母能到吧, 因為這個2nd interview的機會是非常難得的

matsushima 發表於 17-9-8 11:20
我覺得你的小朋友去到2nd interview, 証明有一定實力, 最好父母能到吧, 因為這個2nd interview的機會是非常 ...

totally agreed, don't waste this golden opportunity.