用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 追蹤Apps 分享
go

追蹤Apps 分享

請大家分享有沒有好用的Apps, 在手機關掉或無電時也可以追蹤到小朋友的位置. 因為有時留校課外活動後, 想知道小朋友放學的安全.

Life 360要收月費, 想找免費的. 謝謝

醒目開學勳章

Life 360 可以唔駛比錢用喎.  

回覆 yeesumyin 的帖子

頭2日OFFLINE仲可以找到, 但2日後OFFLINE找不到位置了

醒目開學勳章

我同阿仔, 老公三個人用左兩年都冇問題. 只要開wifi就一定見到位置. 有時唔方便打電話都知道去到邊, 好方便!  

因為在學校是要將手機關掉, 如果小朋友放學後忘記開手機就無法知道位置了.

係啦~d app冇上網就搵唔到⋯⋯
我有見過報紙話有個小朋友唔見左,靠隻手錶嘅定位功能搵番⋯⋯
咁大家知唔知呢d係咩手錶呀?

55104035 發表於 17-9-4 17:19
因為在學校是要將手機關掉, 如果小朋友放學後忘記開手機就無法知道位置了. ...

唔開手機, 咩apps 都行唔到, 仲点check??

55104035 發表於 17-9-4 17:19
因為在學校是要將手機關掉, 如果小朋友放學後忘記開手機就無法知道位置了. ...

其實最好係要年青人放学後call 或whatsapp 你。你去追蹤唔及佢自發call 你。

Mini-mummy 發表於 17-9-4 21:17
係啦~d app冇上網就搵唔到⋯⋯
我有見過報紙話有個小朋友唔見左,靠隻手錶嘅定位功能搵番⋯⋯
咁大家知唔知 ...

哩D手錶响內地好興用,防拐子佬呢!

55104035 發表於 17-9-4 10:56
請大家分享有沒有好用的Apps, 在手機關掉或無電時也可以追蹤到小朋友的位置. 因為有時留校課外活動後, 想知 ...
無電都追蹤到?

YmOra 發表於 17-9-5 08:54
哩D手錶响內地好興用,防拐子佬呢!
GPS定位手錶,大陸由100蚊到成千都有。

王家爸爸 發表於 17-9-5 10:55
GPS定位手錶,大陸由100蚊到成千都有。

實在好好賺,當買過平安而已,實際作用唔知是否大呢?!

birdbird 發表於 17-9-4 21:39
唔開手機, 咩apps 都行唔到, 仲点check??
智能電話唔開手機都有啲Apps可以係背景行,所以仲check到。但係無電就一定唔得。

YmOra 發表於 17-9-5 10:57
實在好好賺,當買過平安而已,實際作用唔知是否大呢?!
香港未必需要,但係國內可能需要,始終地方大好多。

王家爸爸 發表於 17-9-5 10:58
香港未必需要,但係國內可能需要,始終地方大好多。

所言甚是

王家爸爸 發表於 17-9-5 10:57
智能電話唔開手機都有啲Apps可以係背景行,所以仲check到。但係無電就一定唔得。

你指智能电話唔開GPs可行background apps 呀嘛? 唔開機跟冇電冇得開機其實係一樣冇行apps.

birdbird 發表於 17-9-5 11:03
你指智能电話唔開GPs可行background apps 呀嘛? 唔開機跟冇電冇得開機其實係一樣冇行apps.
...
唔開機同無電好唔同,唔開機其實都可以有好多Apps行緊,如果唔係啲揾失機服務點運作?

王家爸爸 發表於 17-9-5 11:10
唔開機同無電好唔同,唔開機其實都可以有好多Apps行緊,如果唔係啲揾失機服務點運作? ...

係? “唔開機” 原來 跟 “冇電冇機開” 係兩回事 ?! 其實都唔係好明個原理

birdbird 發表於 17-9-5 11:14
係? “唔開機” 原來 跟 “冇電冇機開” 係兩回事 ?! 其實都唔係好明個原理
...
情況就好似你熄咗你部電視,但係仍然可以用遙控器開返佢,原因係你部電視唔係真係熄咗,只係無畫面,佢仲係一直等緊遙控器既信號,而且仲偷聽(睇)緊HDMI信號(所以你開DVD機時電視會自動開)。

birdbird 發表於 17-9-4 21:42
其實最好係要年青人放学後call 或whatsapp 你。你去追蹤唔及佢自發call 你。
...

絶對同意, 追蹤他, 青少年會覺得討厭。