用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 eye level 英文ok 嗎?
go

eye level 英文ok 嗎?

小朋友升小三,見康怡eye level 有英文教,因為我以為eye level 只有數學,不知英文尤其士康怡center ok 嗎?

回覆樓主:

我小朋友係eye level 讀數ok , 本來想讀埋英文唔使分兩間讀 ,但同英文老師傾過計 ,覺得英文一般,所以無讀

babyco 發表於 17-8-29 11:41
我小朋友係eye level 讀數ok , 本來想讀埋英文唔使分兩間讀 ,但同英文老師傾過計 ,覺得英文一般,所以無 ...

唔好意思,妳是同eye level 英文老師傾過或其他補習舍英文老師倾過不建議?

MMVV 發表於 17-8-29 11:50
唔好意思,妳是同eye level 英文老師傾過或其他補習舍英文老師倾過不建議?
...

我同eye level英文老師傾計 ,我唔知分校問題定點 ,我傾過兩個英文發音唔準 ,所以無報 ,我建議 你可以了解左先 ,因為佢教學方法類似補習社,唔同程度既人都會同一班

一般

littlelamma 發表於 17-8-29 14:00
一般

其實是想改善呀仔writing 同埋加強grammer 意識,妳有甚麼介紹?thz

回覆 MMVV 的帖子

我eye level 和公文孩子小時都試過, 覺得效果一般.
都是多閱讀, 多看英文節目, 英文自然有提升。
Grammer 跟學校已經足夠。
說話我就請native 英文老師同他們單對單傾下。

littlelamma 發表於 17-8-29 18:40
回覆 MMVV 的帖子

我eye level 和公文孩子小時都試過, 覺得效果一般.

thz, 咁等我再想想先。

我很後悔幫我兩個囡報讀咁柴灣嗰個centre 嘅eye level 英文。 報讀前佢哋需要我兩個囡做個評估先,才安排讀咩課程。 其實我心諗,有個外籍老師同佢哋傾吓,教吓啲併音都好啦,冇咩再高啲嘅要求。 做完評估後,佢就安排咗我兩個囡讀佢話啱佢哋嘅level 嘅課程。 點知讀咗兩個月後,嗰個外籍老師(Natalie)同我兩個囡講,你哋啲英文好差,搞到佢冇時間照顧其他同學,於是佢揾咗個本地人嘅helper 嚟教我兩個囡。

真係有冇搞錯,我比錢無非都係想佢哋有多啲機會同外籍老師溝通吓啫,佢哋依家就揾個本地人嚟教,咁我做咩要幫親eye level 呢? 第二,佢哋話我兩個囡英文差,咁點解當初做評估唔陣你唔知架咩? 既然係咁差,做解又會收我兩個囡讀架呢? 我依家都諗住寫信去消委會投訴佢哋。  

所以,大家記住唔好報讀柴灣嗰陣個eye level, 尤其是嗰個外籍老師 "Natalie ".