用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚 vs York 應該點選
樓主: candychan123
go

劍嗚 vs York 應該點選   [複製鏈接]

哈哈寶寶 發表於 17-12-21 15:58
我諗摟主呢個Post,
可能最睇到的係家長質素。

又唔好咁講,就算刻意唱衰york的都未必係km家長

kimili 發表於 17-12-21 17:38
又唔好咁講,就算刻意唱衰york的都未必係km家長

唔好意思
請不要騎劫我的留言!

prefer KM

taxibird 發表於 17-12-20 00:17
呢個世界真係咩人都有,為左抹黑一間學校,可以去到幾盡

好彩我識果位小朋友亞媽,知 ...

我只係針對呢件事,並無唱衰,Yxxx都好多可取之處。至於學校比那家長吹話自己有咩offer,  好心check清楚先,咁樣會影響聲譽。個位家長係咪吹,我當然有好多資料白紙黑字,及錄音有齊啦。不過無謂在大海中教精人,繼續佢班fans盲目拜佢算啦。

citygirl 發表於 17-12-31 14:28
我只係針對呢件事,並無唱衰,Yxxx都好多可取之處。至於學校比那家長吹話自己有咩offer,  好心check清楚先 ...

其實york有人入神校好出奇嗎?york升小成績雖不及一些神幼、名幼那麼好。但公道啲講句,佢收的中及細仔比較多,平均競爭力的確沒那麼強也是自然的。york一年那麼多人畢業,總會有些小朋友比較出類拔萃的,考到好好的學校也不出奇吧?今年也有k3的同學share考到男拔。也不用說什麼盲目崇拜吧,就算york不是神幼,也沒有你講那麼差吧。有很多用家也是覺得學校很好,是來自真實體驗的。希望說話帶點修養,不喜歡york不要緊,不需要又話人地盲目又不想教精云云。其實大家只是想給合適的學校給孩子讀書,小朋友返學開心學到野就夠了,太多無謂的挑釁和難聽的說話對家長和小朋友也不好。

maomaofafa 發表於 17-12-31 14:57
其實york有人入神校好出奇嗎?york升小成績雖不及一些神幼、名幼那麼好。但公道啲講句,佢收的中及細仔比 ...

究竟有無聽書呀?  無人話Yxxx唔好,只係佢未攪清楚個家長係咪有嗰堆offer,  就開升小講座啫。至於講盲目fans亦只係講對嗰位吹噓家長,咁吹法都有人信。暈!

citygirl 發表於 18-1-1 12:00
究竟有無聽書呀?  無人話Yxxx唔好,只係佢未攪清楚個家長係咪有嗰堆offer,  就開升小講座啫。至於 ...

我唔知你為何對我朋友,即係嗰位家長有咁大仇口,只希望這些公開的惡意不實指控可以到此為止

taxibird 發表於 18-1-1 14:09
我唔知你為何對我朋友,即係嗰位家長有咁大仇口,只希望這些公開的惡意不實指控可以到此為止
...

真的是很無聊。難道其他學校會要求所有家長出示全部小學的offer letter才會公布該年度的成升小成績?我又不是很相信。學校有什麼權力去要求這種事情?其他學校大概也是派問卷叫家長自己填有收到什麼Offer吧。咁唔通我話某校話今年有30個入男拔又一定是講大話?究竟一直在這事情上針對york有什麼居心?而且最後該名家長有沒有入讀根本不需要通知學校。學校為什麼要為這種事情負責?我也覺得真是夠了。不是用家也這麼在乎這種事情,真是令人匪夷所思。

citygirl 發表於 18-1-1 12:00
究竟有無聽書呀?  無人話Yxxx唔好,只係佢未攪清楚個家長係咪有嗰堆offer,  就開升小講座啫。至於 ...

York學生入到男拔就一定是吹水嗎?我也識有其他學生入到女拔。咁是不是佢哋一定要出示offer letter你才會信?每間學校也有比較聰明的學生,佢哋入到好的學校好出奇咩?我自己唔覺得有咩咁誇張,一年咁多人畢業,有人入到有需要話好盲目先可以相信嗎?而家york是否差到有人入到神校就好難以置信先?

由於本主題開立至今,已充斥不少違規帳戶留言,現將主題永久關閉,特此通知,謝謝 !
‹ 上一主題|下一主題