用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 Cambridge Starter 那裏有Past Paper?
go

Cambridge Starter 那裏有Past Paper?

請問可以响邊度搵到Cambridge Starter嘅Past Paper? 圖書館? 書局?
謝謝分享!

vpo0615 發表於 17-8-10 14:38
請問可以响邊度搵到Cambridge Starter嘅Past Paper? 圖書館? 書局?
謝謝分享!
英國文化協會間書店有

vpo0615 發表於 17-8-10 14:38
謝謝分享!

對,公共圖書館及各大書店(例如:三聯)都有。

王家爸爸 發表於 17-8-11 05:28
英國文化協會間書店有
多謝前輩!

huba 發表於 17-8-11 09:24
對,公共圖書館及各大書店(例如:三聯)都有。
多謝前輩. 其實我曾經去三聯搵過, 不過當時詢問COUNTER無員工, 我自己去搵, "語言學習"類嗰度無, 小學補充練習類又無....下次去再問吓員工....

回覆 王家爸爸 的帖子

睇佢網上介紹, D書都好齊喎, 好想去睇吓, 不過平日佢收8點, 放工後去就要飛撲喇!

vpo0615 發表於 17-8-11 12:02
回覆 王家爸爸 的帖子

睇佢網上介紹, D書都好齊喎, 好想去睇吓, 不過平日佢收8點, 放工後去就要飛撲喇! :h ...

去 www.bookdepository.com 睇下,價錢已包送到香港運費,隨時平過各大書店。

https://www.bookdepository.com/search?searchTerm=Cambridge+starters&search=Find+book

vpo0615    發表於 17-8-14 12:45
王家爸爸    發表於 17-8-11 15:10

huba 發表於 17-8-11 12:05
www.bookdepository.com 睇下,價錢已包送到香港運費,隨時平過各大書店。

https://www.bookdepositor ...
我大部分課外書都係喺 Book Depository 買,又有免費送貨。

vpo0615 發表於 17-8-11 12:02
回覆 王家爸爸 的帖子

睇佢網上介紹, D書都好齊喎, 好想去睇吓, 不過平日佢收8點, 放工後去就要飛撲喇! :h ...
純粹個人意見,如果唔係為咗升小學,其實無必要一定係準備咗先去考。平時多啲同佢睇課外書,睇下英文卡通片,等小朋友無壓力下考試,試下實力都好。

vpo0615 發表於 17-8-11 11:51
多謝前輩. 其實我曾經去三聯搵過, 不過當時詢問COUNTER無員工, 我自己去搵, "語言學習"類嗰度無, 小學補充 ...

去英國文化協會有,上淘寶也有

回覆樓主

朋友介紹旺角國x堂書店,佢話平靚正

siden 發表於 17-8-12 12:59
朋友介紹旺角國x堂書店,佢話平靚正
多謝前輩分享!

回覆 王家爸爸 的帖子

課外書有讀; 英文卡通片有睇, 但係我覺得小朋友似係留意D公仔走嚟走去, 多過聽英文....我唔知用咩方法可以指導佢邊睇邊學英文!!!

vpo0615 發表於 17-8-14 12:58
回覆 王家爸爸 的帖子

課外書有讀; 英文卡通片有睇, 但係我覺得小朋友似係留意D公仔走嚟走去, 多過聽英文. ...
事後問返佢卡通片啲內容,叫佢搵一、兩句精警對白,同你分享。