用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net16 vs net12
go

Net16 vs net12 [複製鏈接]

hello 各位,小兒來緊升k2,天主教,有d小聰明,有d坐唔定,不過記性唔錯。我開始研究小學, 但未有頭緒,但不喜歡太谷太多功課學校,也不崇尚名校。本身住net16, 來緊也可以住net12(同爺爺住), 請問邊區小學較好?謝謝。
   0    0    0    0

回覆 Nanakuma 的帖子

Net 16 , LLSY was a good and happy school

Nanakuma 發表於 17-8-8 12:12
hello 各位,小兒來緊升k2,天主教,有d小聰明,有d坐唔定,不過記性唔錯。我開始研究小學, 但未有頭緒,但 ...

如果樓主不喜歡太谷太多功課、也不崇名校,net 12都係一個天地網,確實不如留在net 16更為好。

superdevil 發表於 17-8-8 13:36
回覆 Nanakuma 的帖子

Net 16 , LLSY was a good and happy school

梁李秀如?
你小朋友在梁李讀嗎?
課程深和多功課嗎?老師有冇愛心?謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

對,12網名校多,但唔谷嘅選擇唔多

Thanks all,我也聽說過梁李秀如不錯,但如果同明德比哩?net 16不谷也不錯的小學我只知道此兩間,似乎選擇不多,當然我也會去in港同搏一搏  

Nanakuma 發表於 17-8-8 12:12
hello 各位,小兒來緊升k2,天主教,有d小聰明,有d坐唔定,不過記性唔錯。我開始研究小學, 但未有頭緒,但 ...

Net 12寶血同2間軒小

回覆樓主

Net 12 for sure
很多不錯既小學

dreamdream081 發表於 17-8-8 23:30
Net 12寶血同2間軒小

感覺他們都很包容而且有support. 好學校。
‹ 上一主題|下一主題