用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 讀太子明慧 N 班再考其他名幼 K1 成績如何 ...
go

讀太子明慧 N 班再考其他名幼 K1 成績如何

請問  , 有無媽媽有經驗 , 讀太子明慧 N 班再考其他名幼 K1 成績如何...?!
亞仔係2015年8月B 呀~~

回覆樓主:

其實n 班幫助不太大,因為大部分只讀了2-3個月,便要面對k 班面試。
但大人小朋友經過n 面,又試過在學校上課,較容易面對k 班考核。

回覆 fifi1 的帖子

考 N 我都已經覺得荊棘滿途 , 亦有人話 , 考N就係考家長 , 考K 就係考小朋友 , 不過 , 我都係抱平常心去考就算~~

chriskaan 發表於 17-8-14 17:16
回覆 fifi1 的帖子

考 N 我都已經覺得荊棘滿途 , 亦有人話 , 考N就係考家長 , 考K 就係考小朋友 , 不過 ,  ...

回覆樓主:

其實今年n班很多人考K都考得不錯,不少人考到龍校,亦有不少人繼續在明慧讀K。

回覆樓主:

太子同北角小朋友都好多考到名校同龍幼, 雖然話只係n班開學2-3個月就考k, 但我覺得呢幾個月對小朋友黎講已經好大影響, 起碼學識基本應對能力同課室秩序,明慧真係教得唔錯

今年N班的確考得唔錯,已知既有人考到聖瑪大,坑真,高主教,靈糧堂,SPK。

回覆樓主

想知

回覆樓主:

SPC.

hilaryashley 發表於 17-8-30 16:43
太子同北角小朋友都好多考到名校同龍幼, 雖然話只係n班開學2-3個月就考k, 但我覺得呢幾個月對小朋友黎講已 ...
同意, 我仔讀左n班一個月已經明顥見到有改進。