用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2016年11月細B target LH 請教
樓主: loobeebee
go

2016年11月細B target LH 請教 [複製鏈接]

sweetbride119 發表於 17-8-20 04:00
10月細B都難入,報左新幼稚園的St. Hilary 11月讀下PN, 昨天簡介會介紹了他們第一屆升小成績18個人有12個 ...

我本來都打算報st hilary,但反而去完個talk, 我表都唔想交

leeleemrs 發表於 17-8-22 10:48
我本來都打算報st hilary,但反而去完個talk, 我表都唔想交

Why say so? 我果日有事去唔到
其實我有報雅士圖,兩間學校都係walking distance! 都好貴 不過起碼唔洗坐車

jani.l 發表於 17-8-22 12:58
Why say so? 我果日有事去唔到
其實我有報雅士圖,兩間學校都係walking distance! 都好貴 不過起碼 ...

覺得間學校一直都只係sell 兩個校監,校長在小冊子連一句說話都無。

校監講好多教育理論,去到校長介紹課程/活動,我唔覺得好特別,間間做既野都差不多。

當日個校長比我感覺唔係好professional, 雖然之前open day 同佢傾過計。最後個run down 好奇怪,完得好odd, 又無Q&A session.

諗左一陣,覺得無學校收,會考慮另一間新校,所以,都係唔報了

leeleemrs 發表於 17-8-22 20:19
覺得間學校一直都只係sell 兩個校監,校長在小冊子連一句說話都無。

校監講好多教育理論,去到校長介紹課 ...

明白,我報左先算,細b 要漁翁撒網式咁報,我另外都有報奥基,同埋等manhabit 開報就會報。 呢兩間新新地,都好似不錯

sweetbride119 發表於 17-8-22 22:15

我們一次都無聽過演講會,只是睇到前拔萃張校長和前 ...

Thank you!

同意, 去完st hiliary簡介會, 決定唔會報
呢間學校既校長好唔掂, 衣著好奇怪, 戴個毛毛球耳環, 想點呀?

校監講左大半個鐘教育理論, 我諗99%家長唔明佢講乜, 包括我。印象好差!
‹ 上一主題|下一主題