用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家覺得纟幼稚園收咗唔讀,日後小學會唔會小器 ...
go

大家覺得纟幼稚園收咗唔讀,日後小學會唔會小器 [複製鏈接]

黎緊大家都會報幼稚園,有一啲有小學嘅幼稚園,例如高主教,玫瑰岡和衛理堂,甚至國際學校isf等。如果報咗k1收咗又最終冇take offer. 日後如須報佢哋小學,會唔會小器令日後小學唔收。

如果係咁,係咪唔好咁濫報哂

我咁問係因為都傾向留返係現pn果間幼稚園,但又冇理由其他果啲報都唔報吓

大家點睇
   1    0    0    0

Lalaji 發表於 17-7-21 11:11
黎緊大家都會報幼稚園,有一啲有小學嘅幼稚園,例如高主教,玫瑰岡和衛理堂,甚至國際學校isf等。如果報咗k ...
我認為唔會, 每年甘多人報名, 學校唔會甘樣check 法, 太花功夫又無得益既事唔值得做, 甚至乎根本已經删除左呢D old records 添啦

回覆樓主

唔會啦,年年咁多人都係咁,佢地邊有咁多時間做埋咁多野

回覆 Lalaji 的帖子

會唔會小器令日後小學唔收>>> suppose will not remember you!

Lalaji 發表於 17-7-21 11:11
黎緊大家都會報幼稚園,有一啲有小學嘅幼稚園,例如高主教,玫瑰岡和衛理堂,甚至國際學校isf等。如果報咗k ...

何況小學直資及私校睇表現,唔會咁得閒 check

通常小學部和幼稚園部係分開行政

應該不會,行政應該是分開的,親身試過,抽中沒有報讀,走去讀私幼,這間私幼和私小行政是分開的,其它學校就不清楚了。到升小學時再報番之個間普通的津小,小一自行收番,如果進入大抽奬,更加唔到學校話事。
‹ 上一主題|下一主題