用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 東華RN course vs 中大港大理大nursing
樓主: crystalcbh
go

東華RN course vs 中大港大理大nursing [複製鏈接]

ANChan59 發表於 17-7-12 11:11
我認識有人OU畢業都揾唔到工,可能是HA精神科RN冇乜位!

係呀! HA醫療人手檢討報告都表示精神科護士人手不缺。

ANChan59    發表於 17-7-12 12:42

回覆樓主:

識讀當然讀HA 嘅 Nursing School嘅 Higher Diploma 喇。
1. 學費平D。還少D。
2. 早一年畢業。
3. 都係果個RN牌,都係果份糧(pay scale)。
話想過U嘅生命? 而家D U中學化有咩生活?

crystalcbh 發表於 17-7-9 12:38
我的意思係得18,19分的同學仔讀完東華都係RN.學費又平d,
對嗰三間有d唔公平。
...

而家好多註冊護士都會進修讀碩士,

你估讀三大碩士嘅話,undergrad 讀東華定係三大著數?

利申: 港大護理學士及碩士畢業

回覆 vckchoy 的帖子

中學化 - also "special" life style.  
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 17-7-12 19:31
回覆 vckchoy 的帖子

中學化 - also "special" life style.

Because 中學化.

回覆樓主

講真,東華護理有3層比佢地護理!今年200名額已經額滿!有offer咪讀囉,有廣華support(emoji)好多人爭bun頭入東華架
咁讀咩都唔包一定有野做架啦!3大讀完都未必有野做架。
‹ 上一主題|下一主題