用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培基vs九龍塘宣道
樓主: mamibigbelly
go

培基vs九龍塘宣道   [複製鏈接]

回覆 Felix223 的帖子

其實乜學校vs乜學校是沒有對錯的,所以晞晞爸B從來沒有錯,只是ek而家已變左城市論壇,只許認可其中一方,持反對聲音就會變成咁!理性討論啫,不用發晦氣的

回覆樓主

宣小係一間非常出色的小學!無人會質疑。既然懂得說理性討論,何解自己做不到?無人發晦氣,或許你無留意自己的整個post的一字一句。抱歉我沒有或沒必要發晦氣。

其實也無須你認同宣小是否好學校,比宣小更好的學校亦都大把,我也只是覺得樓主揀得宣小即可能和我想法相同,每人各有諗法,為何只許人撑培基而我就唔可以支持宣小?

sibylyau    發表於 17-8-8 03:11

回覆樓主

攪清楚,認不認同宣小是好學校是不需要你批凖?!我無興趣同你糾纏。

從來無想過要同你糾纏D乜......真難明!
Anyway, 同意晞晞爸,大家收口

回覆樓主

近排宣小的家長好像比較以前hard sell學校(相比SFA家長)

感覺好似萬校皆下品,唯有宣小好

不過宣小真係好學校,家長愛戴學校也是明白的。

回覆 siden 的帖子

當我對號入座,你似係衝住我黎喎,上次又話我護主點點點,本不想再出聲,不過我想話從沒hard sell宣小,我已講過好過宣小的學校大把,排隊未輪到宣小,你何必講D咁嘅說話呢?此post係培基vs宣小,如我是宣小支持者,係咪唔比我講野?其他人講培基為何你唔話人地hard sell培基呢?唔好玩針對唔該!

MK0302 發表於 17-7-19 08:49
回覆 siden 的帖子

當我對號入座,你似係衝住我黎喎,上次又話我護主點點點,本不想再出聲,不過我想話從 ...

天地良心
我真係已經唔記得係你,印象中係有幾位家長給我這感覺
原來你是其中一個

抱歉,不要生氣
冇心令你不快
真的欣賞宣小係好學校

Yenyenng 發表於 17-7-13 14:15
唔好意思, 離一離題.

樓主小朋友好叻, 叩到入培小, 請問可否分享一下叩門時有什麼準備, 同考啲乜? 謝謝. ...

坦白講,真係無準備任何野。阿仔話有用中英普問問題。

回覆樓主:

感謝各位嘅意見,只係呢輪真係好忙,所以冇逐一回覆,抱歉!
回覆最後選擇宣道的原因。其實兩間真的魚與熊掌。我相信兩間都係好學校。最後,還是問用家,阿仔嘅意見啦!阿仔諗都唔使諗就話宣道。
再次多謝各位家長的意見,祝各位小朋友都能入讀合適嘅學校,生活愉快。
‹ 上一主題|下一主題