用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 加州天地幼稚園 2018-2019幾時有得報名?
go

2018-2019幾時有得報名? [複製鏈接]

2018-2019幾時有得報名?
   0    0    0    0

我都想知道啊

回覆樓主

我都想知丫

回覆樓主

你個b係大b定細b?點解我會咁問,因為我上年真係有不愉快經歷,話說我阿囡係9月b,我上年報名嘅時候,間學校咩都冇講,收哂我表,但一路都冇消息interview, 到咗11-12月,連遲過我交表嘅人都in左,結果都知道埋,我就打去學校問,佢地同事同我講因為我個囡係細b所以要今年5月先有得見,咁我都覺得奇,5月咩都定哂啦,其他學校1月已經要註冊喇,咁我當時都算,可能私校唔同啦(但其實我有申請新一代都唔係咁),再安慰自己間間私校唔同啫

到今年6月我好奇怪點解仲未打黎interview,我打去學校問點解冇interview, 佢話因爲我果時填上午班,但上午班已經收哂生,得返下午班,你in唔in呀, 問題係佢張申請表得上午班/下午班/全日班,冇得俾人揀心水次序,咁我當然填我最想要嘅時間啦,點解冇哂上午班得下午班唔會問吓家長選擇呢?要我打黎問先知得返下午班,唔打去根本唔知係點,我話上年打過黎問又話5月有得in, 佢話唔係佢講唔關佢事,我真心火都黎,點解我阿囡係九月出世就連in嘅機會都冇,好,我明白你係私校你有自己收生嘅程序,咁冇得in係咪都回返封信話學位已滿呀,安排唔到面試之類,佢話佢地唔會咁做,唔會得閒出信通知,回郵信封就收我咁多個,又唔係攞黎出信,我唔知佢收黎做咩,大佬如果我一心係等你間學校咁就死得啦

如果一開始講明遊戲規則,細b唔係一定有得in,咁我都照報就係我嘅選擇,但由交表果刻由頭都尾都冇講明係咁,一拖再拖,呢間係咩學校,成件事我都有好不被尊重嘅感覺,呢間學校講到教學點點點幾好都冇用

如果你小朋友係大b嘅話,可能就冇呢d問題,細b嘅建議報多幾間私校

lovececing 發表於 17-7-23 05:57
你個b係大b定細b?點解我會咁問,因為我上年真係有不愉快經歷,話說我阿囡係9月b,我上年報名嘅時候,間學校 ...

Thanks 我女女係中b
但我都會報多幾間

回覆樓主:

學校網頁而家可以download application form la

回覆樓主

大家收到面試信未?我未收到
‹ 上一主題|下一主題