用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校服疑問 [複製鏈接]

黎緊6/7要買校服,想請教一下各位前輩,浸聯既課程編排會唔會好似英華咁話動教學,一星期4日都要著體育服? 定還是隔日活動,正裝體育服各一套已經ok?
   0    0    0    0

2/3 sport pants and 3 sport tee-shirts would be better, for change (rainy days and sunny days) and cover the extra-curriculum activities.

chanruby 發表於 17-6-26 15:05
2/3 sport pants and 3 sport tee-shirts would be better, for change (rainy days and sunny days) and c ...

Wahhhh, how about regular shirt and pants?

回覆樓主

小女星期一、三運動服,星期五間中需要運動服,如閣下小朋友參加的課後興趣班是運動項目,亦需要穿運動服。

Joanlpk 發表於 17-6-27 00:04
小女星期一、三運動服,星期五間中需要運動服,如閣下小朋友參加的課後興趣班是運動項目,亦需要穿運動服。 ...

咁講法如果我日日有興趣班咪日日都著運動服?

回覆樓主

每樣各兩套是基本吧!放學都成4點先到屋企,如有興趣班,就會搞到5-6點,每樣只有一套的話,點洗得切

Joanlpk 發表於 17-6-27 01:26
每樣各兩套是基本吧!放學都成4點先到屋企,如有興趣班,就會搞到5-6點,每樣只有一套的話,點洗得切
...

明白!其實我最初都係諗住各買兩套,不過醒起活動教學既學校有可能日日要著PE衫,所以先開貼clarify下。唔該晒!

各樣兩套,運動服每星期最少2/3日,我囡有課外活動一星期著4日運動服,建議校服裇衫/裙兩套,因考試期間要日日著的,希望幫你!

breadme 發表於 17-7-5 23:42
各樣兩套,運動服每星期最少2/3日,我囡有課外活動一星期著4日運動服,建議校服裇衫/裙兩套,因考試期間要 ...

已經每樣買左兩套!Thanks
‹ 上一主題|下一主題