用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I)
樓主: xo仔
go

元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I) [複製鏈接]

Re: 元朗 --- 真光幼稚園家長會 (I)

思思 / xo 仔/ jasma,
星期 6 (2/7), 駛唔駛返合唱團 ??    

ayesha:

Yes!12:30---13:30

思思:
我都諗住帶埋小朋友去(其實係唔帶唔得﹐無人幫我睇^^)﹐仲帶埋阿媽去﹐因為阿媽佢既可話"求其"過我亦"挑剔"過我﹐佢d角度諗野唔同﹐或者幫得到我去點決定。
同你朋友相反﹐我反而想要舊屋(無不愉快o個d就得)﹐尤其係天耀﹐雖然佢係最舊但因為我屋企就係第一批入去住o個批﹐話晒地頭蟲﹐有感情又有咩事都有屋企人、有aunt 幫忙...又係正常公屋呢﹐而且仲因為佢舊而平租過而家派o個度!真頭痛!

ayesha,
唔信呢?哈哈!真架>>>>
票價4.3
優惠票價3.9
只係唔知佢呢個優惠價做到幾時咋!
唔鍾意o係屯門﹐住更加唔得﹐一去到屯門就"囉囉聯" 咁﹐所以....屯門唔會要...
如果佢講明遲d 會轉返去d 正常的都好d ﹐有d 唔咁想像有可能o係個度住十年廿年甚至成世

吉蒂:
你都見識過個廁所呢!? 個廁所係總比無廁所用好 =.=" 我有個朋友又係派無間房(間就無窗)o個種單位﹐我就係諗一係一樣o派呢種都好d ﹐900蚊租﹐比我而家呢次平130﹐面積又實用d﹐咁就易決定d 喇~而家都唔知用唔用盡埋呢次機會.... 住落又難批調遷喎....
如真係住天恩﹐我諗住搭接駁巴轉西鐵返學呀﹐同輕鐵一樣3.9針嘛 ﹐另一重要原因係阿女好鍾意搭巴士﹐成日話:「搭巴士呀~」可能因為不嬲出入都要搭巴士轉車﹐搭巴士=去街街 ru!

我個仔話學校星期一同佢切蛋糕!唔知有無幫佢影生日學生相片呢?

jasma,
thank you !    

jasma 寫道:
ayesha:

jasma, xo仔, 思思:
why今天唔見妳們? jasma我想妳幫我買o野.
如果妳見到就幫我買見唔到就不用.
我要的是THOMAS 火車中的BILL & BEN 是2個黃色的火車頭. 因為大官叫亞BILL, 2官叫BEN.

軒轅媽,

係呀!Sorry呀!   唔記得同你講,英文堂完左,我昨晚都諗住今早打比你,但係突然有老人痴呆症咁. 所以我地只上12.30.下期英文堂要7月中,但我無報名,佢地有報名.

下次有咩事,或唔見我地,你call 我地嘛!

下星期我都唔黎,有事呀!  

ayesha,

你今日有無返呀?
ayesha 寫道:
jasma,
thank you !    

[quote]
jasma 寫道:
ayesha:

[/quote]

思思,
有呀 ! 係照舊返 c 組 11:15 - 12:15

思思 寫道:
ayesha,

你今日有無返呀?
[quote]
ayesha 寫道:
jasma,
thank you !    

[quote]
jasma 寫道:
ayesha:

[/quote][/quote]

ayesha,

唔怪得啦!我調左F班,12.30-1.30pm.遲D會調返去C班,但唔知可唔可以??
[quote]
ayesha 寫道:
思思,
有呀 ! 係照舊返 c 組 11:15 - 12:15

xo 仔, 見字請 check pm, 我之前 pm 過你架, 有事求教, 謝謝!

點解咁靜既???   

[size=medium]5好意思, 我部腦出現問題, la幾日老公幫我換腦, 無上黎, 所以e+才可覆, 各位請原諒.     
xo仔

soong,

你太無信心啦, e+家長學校可以報名, 你快d去上下堂, 會使你更加了解小孩的成長的特徵, kam你就5會kam無信心啦.
[quote]
soong 寫道:
xo仔:
因為有個朋友佢以前教書﹐話驚我女太自我﹐又"憫憫憎憎"、硬頸﹐d老師可能會唔鍾意成日特別要"教"佢咁喎(因為仲有其他同學仔要教)...:-| 雖然亦有d朋友話囡囡算好乖﹐咁自己都覺得佢其實唔係好曳﹐不過真係可能見得人少﹐得我一個教佢﹐始終係唔鍾意/無耐性聽其他人話.....雖然﹐佢面試時都ok聽老師話咁﹐但而家大個左﹐識得扭計、「耍性子」﹐唉!你睇我!真係越講越無信心:tongue:
xo仔

吉蒂,

你個仔真係好細, 如果可以, 遲一年入讀對佢會好d. (我講清楚d, 5係=你呀仔追5上, 只是做大b學野會容易好多)
[quote]
吉蒂 寫道:
soong
你都唔洗太過擔心啦!返學之後,小朋友有好明顯既改變,到時,你會覺得女女太得太快......我反而有另一種憂慮,昨日係我仔N1的家長日,老師既建議都覺得我仔太細,發展唔及其他同年既小朋友,成日需要特別照顧,可能佢12月21日年尾個D,講野又唔叻....我怕到時上到真光,追得辛苦.........唉!順其自然,新生適應期我都會陪晒個仔返學,我唸佢都可以好快
適應掛,又返過教會熟識個地方,又讀開幼兒園,希望佢快D適應...初時幾個月我都係自己接送,因為佢太細,我有D擔心佢坐唔定
xo仔

ayesha,

真係相當遺憾, kam你好快d留意下小一有無新生開學, 5係又再遺憾啦.
ayesha 寫道:
happy_mother,

如果可以放假, 緊係陪個仔返學 la, 等佢適應下. 我果陣時就係太大意, 竟然唔記得左新生開學 ge 日子, 冇帶亞女返學, 後來老師打比我, 我先記得, 但已經冇得同個女一齊上堂 lu, 好遺憾~   

[quote]
happy_mother 寫道:
soogn,
新生適應期我都會陪晒個仔返學, even I need to work, I plan to take one weeks VL to 陪晒個仔返學, hope he can get use to it.

吉蒂
I also plan to take the school bus but up to now, I do not receive any arrangement from the school, just want to know, whether we need to find it by myself ???
[/quote]
xo仔

ayesha,

星期 六(2/7)見5到你, 以後記住係紅色同勞工假才不用上堂, 其他都要上堂.
ayesha 寫道:
思思 / xo 仔/ jasma,
星期 6 (2/7), 駛唔駛返合唱團 ??    
xo仔

人大師法,

好耐無見你.
人大師法 寫道:
我個仔話學校星期一同佢切蛋糕!唔知有無幫佢影生日學生相片呢?
xo仔

軒轅媽,

今個星期六(7/9)你係咪等我呀, 係就過黎陪你.
軒轅媽 寫道:
jasma, xo仔, 思思:
why今天唔見妳們? jasma我想妳幫我買o野.
如果妳見到就幫我買見唔到就不用.
我要的是THOMAS 火車中的BILL & BEN 是2個黃色的火車頭. 因為大官叫亞BILL, 2官叫BEN.
xo仔

‹ 上一主題|下一主題